Gjert Ingebrigtsen:

- Det er tøft

Forteller ærlig om den siste tiden.

Gjert Ingebrigtsen dukket opp på hytteplansmila. Video: Christian August Cederblad / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en turbulent uke for familien Ingebrigtsen, som de siste årene har stått i en mye omtalt familiekonflikt. Detaljene i konflikten har imidlertid ikke vært kjent for offentligheten, men torsdag kom brødrene Jakob (23), Filip (30) og Henrik (32) med en kronikk i VG hvor de anklagde faren og tidligere trener Gjert Ingebrigtsen (57) for trusler og fysisk vold.

Fredag kom en ny kronikk i TV 2, skrevet av en annen Ingebrigtsen-bror, Martin, som fortalte sin historie.

Gjert har hele veien benektet anklagene og omtalt beskyldningene som «uriktige».

BRYLLUP: Tone Ingebrigtsen dukket opp uten ektemannen Gjert i bryllupet til sønnen Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Lørdag uttaler han seg om dramaet som de siste dagene har skutt i været, og forteller dette overfor fremmøtt presse, deriblant Dagbladet:

- Jeg har vært relativt forskånet for mye av det som har foregått der ute, men det er klart at du kjenner stormen. Du merker det på omgivelsen at det er ting som foregår.

- Men det har vært tøft, og det er fortsatt tøft.

- Hva gjør det med deg at sønnene kommer med slike påstander som de har gjort?

- Jeg er glad i barna mine og det gjør at jeg må håndtere det som en hvilken som helst annen forelder ville gjort. Jeg lar disse påstandene stå for deres regning, så får de bære de tingene så lenge de ønsker å stå i det, sier Gjert.

RØRT: Forloveden til Jakob Ingebrigtsen tok til tårene da han sprang inn til gull på 5000 meter. Video: NRK, Birthe Skingen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

- Du har fått støtte av Martin, hva betyr det for deg?

- Jeg har ikke lest det heller, men forstått at det er noe der ute. Det blir litt på samme måte. Jeg går ikke inn og påvirker, eller har noen syn på det. Folkene rundt meg, må få mene det de vil.

- Situasjonen er krevende for alle som er involvert.

Tidligere denne høsten giftet Jakob Ingebrigtsen seg med sin mangeårige kjæreste Elisabeth Asserson (23). Gjert var ikke invitert til å feire den store dagen med sønnen.

- Hvordan kjente du på det?

GIFT: Lørdag 23. september giftet Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson seg i Bragernes kirke. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

- Som en hver foreldre ville kjent på å ikke bli invitert i eget barns bryllup...

I løpebrødrenes kronikk skrev de om en oppvekst med fysisk vold og trusler.

«Vi har vokst opp med en far som har vært svært aggressiv og kontrollerende, og som har brukt fysisk vold og trusler som en del av sin oppdragelse. Fremdeles kjenner vi på ubehag og frykt, som sitter i oss fra barndommen».

DETALJ: Før VM i Budapest sa Narve Gilje Nordås at det ikke fantes en relasjon mellom han og Jakob Ingebrigtsen. Etter 1500 meter finalen møttes de norske stjernene. Video: Løkås/Godø Vis mer

«På en eller annet måte har vi akseptert dette. Vi har levd med det, og i voksen alder har vi gått videre. Vi trodde i hvert fall det. I ettertid skjønner vi at det var naivt. Men for to år siden rammet den samme aggresjonen og fysiske avstraffelsen på nytt».

Martin Ingebrigtsen skrev blant annet i sin kronikk at han «aldri har fryktet pappa».

Det var i januar 2022 at løpebrødrene brøt med faren.

LES OGSÅ: Derfor skjermer hun datteren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer