Josh Duhamel og Fergie:

- Det er tøft å se noen man bryr seg om bli rundjult

Fergies eks Josh Duhamel trøstet henne med blomster etter sjokk-fremføringen.

STOR OMTALE: Fergies fremførelse av den amerikanske nasjonalsangen under NBA-finalen har allerede gått inn i historiebøkene som en av de pinligste noensinne. Nå forsvarer eksmannen (bildet t.v.) henne. Foto: NTB Scanpix
STOR OMTALE: Fergies fremførelse av den amerikanske nasjonalsangen under NBA-finalen har allerede gått inn i historiebøkene som en av de pinligste noensinne. Nå forsvarer eksmannen (bildet t.v.) henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Det var da Fergie (42) prøvde seg på noen kreative krumspring under fremførelsen av den amerikanske nasjonalsangen at ting gikk riktig galt for den tidligere Black Eyed Peas-artisten.

Det var søndag 18. februar under den årlige All-star kampen i NBA, at stjernen hadde fått det ærefulle oppdraget å fremføre nasjonalsangen.

Men det gikk som sagt forferdelig galt. Fremførelsen hennes har blitt slaktet på sosiale medier i etterkant av opptredenen, og saken er blitt omtalt verden over.

- Hun er et utrolig menneske

Ifølge Daily Mail besøkte eksen til Fergie, Josh Duhamel (45), «The Ellen DeGeneres Show» nylig, hvor han kunne fortelle at sangfuglen etter forholdene har det bra, men at det hadde vært noen tøffe dager for henne.

- Jeg tror hun kan innrømme at det kanskje ikke er hennes beste opptreden, spøkte den 45 år gamle skuespilleren, som fortsatte å skryte av eksen:

- Hun er vanvittig talentfull. Hun er en utrolig kvinne og et utrolig menneske. Det er veldig tøft å se noen man bryr seg så mye om bli rundjult på den måten.

STILTE MED BLOMSTER: Josh syns så synd på eksen at han stilte med blomster på døra. Foto: NTB Scanpix
STILTE MED BLOMSTER: Josh syns så synd på eksen at han stilte med blomster på døra. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter Fergies fiasko-opptreden gikk hun selv ut og unnskyldte seg.

Paparazzier tok bilder av Josh samme kveld, hvor han var på vei til eksen med en bukett roser. De to tok ut separasjon i september i fjor etter åtte års ekteskap.

- Det er sånn denne bransjen er. Er man en del av den, så må man tåle det. Noen ganger vinner man, andre ganger taper man. Men hun har det bra. Hun er så motstandsdyktig som det går an å bli, la Josh til i intervjuet med Ellen DeGeneres.

Tok bladet fra munnen

«Keeping Up With The Kardashians»-stjernen Khloé Kardashian (33) var blant dem som uttrykte sin forvirring på Twitter i etterkant av Fergies opptreden.

Og det tok altså ikke lang tid før Fergie selv tok bladet fra munnen og svarte på kritikkstormen som hun ble utsatt for.

42-åringen fortalte at hun ville prøve ut noe nytt, men at det ikke gikk som planlagt.

«Jeg har alltid vært beæret og stolt over å få fremføre nasjonalsangen, og i går kveld ønsket jeg å prøve noe helt spesielt for NBA. Jeg er en som tar sjanser når det kommer til kunsten, men tydeligvis gikk ikke denne fremføringen som jeg hadde tenkt. Jeg elsker dette landet og jeg prøvde helt ærlig mitt aller beste», fortalte hun i en offentlig uttalelse, ifølge TMZ.

«A little work»-sangeren gjorde nemlig om på den tradisjonelle melodien til nasjonalsangen, slik at hun heller fremførte en versjon som var mer «jazzet opp».

- Det hørtes ikke så fælt ut til å begynne med. Alle prøvde bare å finne ut av hva som skjedde, fortalte en tilskuer til People.​​

Skiltes som venner

Ferige og Josh har sønnen Axl (4) sammen. Da paret selv bekreftet bruddet overfor People i høst, var det med tungt hjerte.

- Det var med dyp kjærlighet og respekt at vi bestemte oss for å gå separate veier tidligere i år, uttalte paret i en felles kunngjøring til nettstedet.

- Vi ønsket å holde dette privat før vi delte det med offentligheten. Vi er og vil alltid stå sammen og støtte hverandre og familien vår.

​Fergie og Josh møttes på settet til TV-serien «Las Vegas» i 2004, og giftet seg i 2009.

​Les også: Eksen bryter tausheten om Khloés babyløgn