Det er til å få gåsehud av...

Dette programmet er designet for å le seg skakk av mennesker som er så fjerne - og så fjernt fra det norske som det er mulig å komme.

VELKOMMEN TIL LOOOOOOOS Ængeleeees, stedet der nordmenn kommer for å dø av overfladiskhet.

La meg først gi et like overfladisk resymé av onsdagens premiere av «Ja, vi elsker Hollywood».

Jan Thomas: «Så deilig og fit du er».
Puppemodellen Monica Hansen, som ikke vil bli kalt puppemodell selv om hun poserer toppløs: «Mine lepper er faktisk helt naturlige. Jeg ble bitt av en hund.»
Monica Hansen igjen: «Markus (Schenkenberg) er like god i senga som han ser ut som»
Torill Ravnaas: «It’s who you know and who you blow».
Lillian Müller: «Hollywood er midtpunktet i verden».
Tine Schatz: «Jeg skjønner ikke hva du gjør med dem jeg: - Det skulle du visst, sa jeg,» om en venninnesamtale om de unge mennene hun sjonglerer.

TVNORGE HAR KLART å samle et imponerende persongalleri til sin Hollywood-serie, men det er langt fra de dypeste tankene man får servert. Dette er skadefryd-TV av beste sort. For la det være sagt med en gang, dette er ikke et oppskriftsprogram på hvordan å lykkes i Hollywood.

Uansett hvor slemt det måtte høres ut, så er dette programmet designet for å få deg til å le deg skakk av mennesker som er så fjerne og så fjernt fra det norske som det er mulig å komme og som i stor grad ikke forstår det selv.

Skal man dømme utifra første program er Lillian Müller en av de mer normale i denne forsamlingen (selv om hun bruker livmoren til å bestemme om hun skal kjøpe seg potetgull), og heldigvis får man visse pauser i lattermusklene med litt mer fornuftige Johanna Grønneberg og den sukkersøte skuespilleren Linn Bjørnland.

EGENTLIG BURDE DETTE
programmet leveres med pute, så man kan gjemme seg når det blir for pinlig, og teppe for å få bort frysningene og dempe gåsehuden hver gang Jan Thomas skriker ut norsk-engelske ord som om han introduserte en boksekamp: «Loooooos Ængeleeees».

Og om TVNorge ikke helt har klart å finne den nye Anna Anka, er de jammen ikke langt unna med en person som Tine Schatz. Eiendomsmegleren fra Drammen har vært gift fire ganger, innrømmer selv at hun har spekulert i skilsmisser og sjonglerer nå flere yngre menn samtidig. Hun har en latter av en annen verden, og mener Los Angeles har «mye mer ektemenn å velge mellom» enn i gamlelandet.

DET SOM I HOVEDSAK skiller TVNorges versjon fra suksessen «Svenske Hollywoodfruer» er at de har flere folk å spille på og blir hakket mer overfladisk. Men den største forskjellen er at de norske Hollywoodfruene vi møter her, ikke er hjemmefruer - men folk som faktisk forsøker å lykkes i filmbyen på ulike måter og i ulike prisklasser.

Du vil nemlig i dette programmet lære hvorfor du trenger Louis Vuitton-kofferter til 30.000 kroner. Du vil få høre om familien som har et forbruk på 200.000 kroner i måneden, og har «valgt en livsstil som krever litt ekstra.» Og at «alt er for så vidt under bordet», når det blir snakk om Mexicanske barnevakter og hushjelper – «for slikt gjør jo alle».

OM IKKE NOE AV dette er grunn nok til å se «Ja, vi elsker Hollywood», så er powerwalken til parfymedronningen Tova Borgnine verdt en titt i seg selv. For all del fjern bort puta når hun skal ut å gå som drillpike med stokk i hånda. Det vil du ikke gå glipp av…

«Ja, vi elsker Hollywood» går på TVNorge onsdager klokken 20.30. Se Seher.nos TV-guide her.

LES OGSÅ: Sjokkerende om norske forskere
LES OGSÅ: De blir avslørt én etter én
LES OGSÅ: Hvordan er det mulig
LES OGSÅ: Amatørenes aften på TV 2