Jared Leto:

- Det er tåregass overalt

Skuespilleren fikk en dramatisk opplevelse i Roma.

HAVNET I PROTEST: Jared Leto befant seg plutselig i midten av voldelige opptøyer i Roma. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB
HAVNET I PROTEST: Jared Leto befant seg plutselig i midten av voldelige opptøyer i Roma. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien har vært tøff for de aller fleste, men for Jared Leto (49) har den bydd på flere bisarre opplevelser.

Han hadde vært på meditasjon i ørkenen uten telefon eller andre kommunikasjonsmuligheter da pandemien traff for fullt, og kom tilbake til en nedstengt verden.

Nå er det gått 1,5 år siden den gang, og fortsatt preges verden av viruset. De aller fleste land har kommet godt i gang med vaksinasjon, men det er flere som av ulike grunner ikke ønsker å la seg vaksinere.

Voldsomme protester

Mange land er stenge mot vaksinemotstandere, og det har vært en kamp om å få befolkningen til å vaksinere seg flere steder.

Italia er blant dem som går hardest til verks, og de har nå vedtatt en ny lov som krever at arbeidstakere viser fram et grønt coronapass - ellers blir de permittert, uten lønn.

Rundt 80 prosent av italienere over 12 år er nå fullvaksinert. Det betyr at en del nok er ganske opprørt over det nye systemet - som trer i kraft 15. oktober.

I helgen samlet rundt 10 000 seg i Romas gater for å demonstrere mot tiltaket, ifølge Reuters. Protesten ble voldelig med flere skadet, og mange prøvde å bryte seg gjennom politirekkene for å komme seg inn i hovedkvarteret til Italias nasjonale fagforening.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.