Jared Leto:

- Det er tåregass overalt

Skuespilleren fikk en dramatisk opplevelse i Roma.

HAVNET I PROTEST: Jared Leto befant seg plutselig i midten av voldelige opptøyer i Roma. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB
HAVNET I PROTEST: Jared Leto befant seg plutselig i midten av voldelige opptøyer i Roma. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien har vært tøff for de aller fleste, men for Jared Leto (49) har den bydd på flere bisarre opplevelser.

Han hadde vært på meditasjon i ørkenen uten telefon eller andre kommunikasjonsmuligheter da pandemien traff for fullt, og kom tilbake til en nedstengt verden.

Nå er det gått 1,5 år siden den gang, og fortsatt preges verden av viruset. De aller fleste land har kommet godt i gang med vaksinasjon, men det er flere som av ulike grunner ikke ønsker å la seg vaksinere.

Voldsomme protester

Mange land er stenge mot vaksinemotstandere, og det har vært en kamp om å få befolkningen til å vaksinere seg flere steder.

Italia er blant dem som går hardest til verks, og de har nå vedtatt en ny lov som krever at arbeidstakere viser fram et grønt coronapass - ellers blir de permittert, uten lønn.

Rundt 80 prosent av italienere over 12 år er nå fullvaksinert. Det betyr at en del nok er ganske opprørt over det nye systemet - som trer i kraft 15. oktober.

HOUSE OF GUCCI: Store navn som Lady Gaga, Adam Driver og Jared Leto spiller i den nye serien «House of Gucci». Video/«House of Gucci» Official Trailer. Vis mer

I helgen samlet rundt 10 000 seg i Romas gater for å demonstrere mot tiltaket, ifølge Reuters. Protesten ble voldelig med flere skadet, og mange prøvde å bryte seg gjennom politirekkene for å komme seg inn i hovedkvarteret til Italias nasjonale fagforening.

Tåregasset

Midt oppe i det hele befant det seg altså plutselig en Hollywood-stjerne. Det forteller Leto selv på sin Instagram-konto.

«Ble fanget i en protest i Italia. Fra hva jeg skjønte handler det om vaksinemandater/grønt pass. Ble tåregasset, så tok kvelden», skriver 49-åringen til innlegget.

Skuespilleren har også lagt ved flere bilder og videoer fra opptøyene, blant annet av en mann som blør fra hodet.

- Det er tåregass overalt. Fy faen. Jeg må komme meg vekk herfra, sier Leto i en av videoene.

Hvordan han havnet i protesten i utgangspunktet er ikke kjent. Selv har han ikke ytret motstand mot vaksiner, og er blant dem som gjennom hele pandemien har brukt munnbind.

Leto er aktuell i filmen «House of Gucci» hvor han spiller mot blant andre Lady Gaga (35) og Al Pacino (81). Filmen har premiere 24. november.

LES OGSÅ: Shannen Doherty deler ærlig om kreftsykdommen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer