Vant «Kompani Lauritzen»:

- Det er sykt

Vinneren av «Kompani Lauritzen» er endelig kåret. Etter seieren var det spesielt én ting som opptok vinneren.

VANT: Én av disse gikk av med seieren i årets «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2

VANT: Én av disse gikk av med seieren i årets «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2

Vis mer
Publisert

Ni uker etter 14 håpefulle kjendiser troppet opp på Setnesmoen leir ble det lørdag kveld endelig klart hvem som gikk helt til topps og dermed ble vinneren av den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen».

Etter en lang og hard finaleetappe, hvor målet var å hindre at kompaniet ble utsatt for propaganda fra fienden, så det ut til å være svært jevnt mellom Emilie Enger Mehl (28), Rikke Isaksen (27) og Emilie Voe Nereng (26).

- Uansett hvordan det går så har jeg i alle fall gjort mitt beste, sier Mehl mens hun kjemper seg fremover i terrenget.

«KOMPANI LAURTIZEN»: Marius Skjelbæk går på en kjempebom. Video: TV 2 Vis mer

Og det skulle vise seg at hennes beste var mer enn godt nok. Opp den siste bakken kommer hun alene, og er dermed den første til å krysse målstreken - med god margin.

- Fy fader, det er sykt. Herregud, sier en andpusten Mehl, mens hun hylles av de tidligere utslåtte deltakerne.

APPLAUS: Emilie Enger Mehl blir applaudert inn av deltakerne. Foto: Matti Bernitz / TV 2
APPLAUS: Emilie Enger Mehl blir applaudert inn av deltakerne. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Ikke lenge etter kan de også skimte to andre deltakere i begynnelsen av bakken. Der kommer Isaksen og Nereng sammen, hånd i hånd, og deler dermed andreplassen.

Tøff reise

Til Se og Hør forteller vinneren at hun var fullstendig nedkjørt da hun kom i mål.

- Det er vel det tidspunktet jeg har vært mest tom for energi. Det var veldig fint, og ikke minst overveldende, å se resten av gjengen stå der. Alle var så glade, det var skikkelig rørende. Min inngang til alle oppgaver er å ta en ting av gangen, også i «Kompani Lauritzen», forteller hun.

KLEM: Vinneren fikk en god klem av oberst Lauritzen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KLEM: Vinneren fikk en god klem av oberst Lauritzen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Hun forklarer:

- Altså det at man ikke bruker energi på det som ikke er innenfor rekkevidde. Det var en lang vei fra første dag på Setnesmoen til vi hoppet i fallskjerm på slutten der. Det lå mye krefter og energi i hele reisen.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da Emilie Enger Mehl dro av gårde til TV-innspilling var Senterpartiet i valgkampsinnspurt. Reporter: Jonas Hammer. Video: Rød Løper / Celina Morken Vis mer

Til slutt ankommer også Skjelbæk målområdet med følgebil. Han klarte å rote seg bort underveis. Skjelbæk omtaler 28-åringen som «Super-Mehl».

- Aldri ubehagelig

«Super-Mehl» fikk rollen som justis- og beredskapsminister kort tid etter at innspillingen av programmet var over - 14. oktober i fjor.

Som om ikke det var nok invaderte Russland som kjent Ukraina like før «Kompani Lauritzen»-premieren tidligere i år - og siden det har ministeren naturlig nok ikke vært veldig tilgjengelig for pressen i forbindelse med programmet.

- Har det vært ubehagelig å være en del av et militærregime i underholdningsformat med tanke på rollen din og den verdenskrisen vi opplever om dagen?

- Nei, jeg har aldri opplevd det som ubehagelig. Jeg fikk jo ministerrollen flere uker etter at innspillingen var avsluttet. Samtidig visste jeg at det lå ganske langt frem i tid før dette skulle sendes på TV. Jeg kan ikke huske at jeg tenkte så mye på det da. Men jeg var forberedt på at det ville bli diskusjon om meg. Jeg forstår at det har blitt diskutert.

«KOMPANI LAURTIZEN»: Marius Skjelbæk og Ruben Markussen avslører hvordan ting var når kameraene ikke var til stede. Video: TV 2. Reporter: Celina Morken Vis mer

Tok avstand

- Hvordan opplever du det, altså at du og din rolle blir diskutert?

- Jeg har ikke brukt noe energi på det. Jeg har forståelse for det, og er samtidig takknemlig for at jeg har fått delta her og for at jeg fikk så mange erfaringer i den leiren som jeg fikk. Det har styrket meg som person og også i den rollen jeg har nå.

- Og så har du vel bevist for hele Norge hvor beinhard du er?

- Ha ha, ja, det er hyggelig at du ser det sånn, sier hun med et smil.

Mehl legger ikke skjul på at krisen i Ukraina har ført til at hun har måttet ta litt avstand til TV 2-programmet i tiden etterpå.

- Invasjonen av Ukraina var og er helt grusom, så mitt fokus i den perioden har vært flyktningkrisen i Europa, og som vi også ser her i landet nå. Det å ivareta Norges sikkerhet. De første ukene var det veldig mye som hastet å få på plass for at Norge skulle ha beredskap - både sikkerhetsmessig og med tanke på mottak av flyktninger.

Og:

- Det var spesielt, men samtidig noe jeg på ingen måte kunne ha forutsett da jeg sa ja til, og ble med i, «Kompani Lauritzen». Dette var noe alle ble rystet over. Samtidig er jeg veldig stolt over hvordan Norge har håndtert dette som nasjon.

- TV 2 bestemmer

28-åringen innrømmer likevel at hun har tatt seg tid til å se programmet på TV.

- Jeg har fulgt med på programmet når jeg har hatt tid - som avkobling. Det har vært hyggelig å se den opplevelsen igjen. Uavhengig av min deltakelse, så er det et program som løfter fram mange fine verdier. Det er spesielt viktig i den tiden vi opplever nå.

I hele den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen» har kanalen valgt å vise en plakat der det tydelig framkommer at Emilie Enger Mehl ble innsatt som justisminister etter at innspillingen var over.

- Er dette et krav du har stilt til TV 2 etter at du ble en del av regjeringen?

- Nei, det som sendes på TV 2 er noe kanalen bestemmer og viser på eget initiativ. Men den russiske invasjonen har jo preget hele Norge, og jeg registrerer at TV 2 har gjort sine vurderinger rundt dette. Det er deres egne redaksjonelle vurderinger.

Ikke bedt om noe

- Så du har ikke uttrykt noen form for ønsker underveis her?

- Jeg har god dialog med TV 2 gjennom hele denne prosessen. Det er jo naturlig. Men jeg har ikke bedt dem opplyse om noe som helst, bedyrer hun overfor Se og Hør.

Pressesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl forteller til Se og Hør at Mehls rolle som minister, og ikke minst Ukraina-krisa, ikke førte til krisemøter i kanalen før premieren i vinter.

KOMPANIJEGERE: Emilie, Rikke , Emilie og Marius ble jegere i kompani Lauritzen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KOMPANIJEGERE: Emilie, Rikke , Emilie og Marius ble jegere i kompani Lauritzen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Nei, men det ble gjort vurderinger rundt promotering og lansering av programmet. Krigen i Ukraina påvirker åpenbart hverdagen i et mediehus som TV 2, men dette gjelder først og fremst nyhetsavdelinga vår. Underholdningsprogrammene våre blir i mindre grad berørt av nyhetsbildet, sier han.

Obersten selv, Dag Otto Lauritzen (65), beskriver vinneren som «en ener fra dag én», og overrekker henne æressabelen.

LES OGSÅ: - Kan hende vi ombestemmer oss

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer