PROGRAMLEDER FOR NORGES STØRSTE TV-BEGIVENHET NOENSINNE: Haddy N`jie, her sammen med Didrik Solli-Tangen, skal være programleder for «Eurovision Song Contest 2010». Tidligere holdt sceneskrekken på å ta livet av henne hver gang hun gikk på scenen. Foto: Stella Pictures
PROGRAMLEDER FOR NORGES STØRSTE TV-BEGIVENHET NOENSINNE: Haddy N`jie, her sammen med Didrik Solli-Tangen, skal være programleder for «Eurovision Song Contest 2010». Tidligere holdt sceneskrekken på å ta livet av henne hver gang hun gikk på scenen. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Det er sunt å være redd

«Melodi Grand Prix»-programlederen er åpen om sin psykiske lidelse.

Publisert
SEHER.NO: Haddy N`jie (30) er i dame med mange jern i ilden. Hun er både forfatter, journalist, sanger og skuespillerinne - og om et par uker skal hun være programleder for «Eurovision Song Contest».

Men selv med alle sine oppnådde bragder i ramplyset, har hun lenge slitt med en angst for å ikke være god nok. Og sceneskrekken holdt på å ta livet av henne hver eneste gang hun gikk opp på scenen.

- Mens frykt er noe reelt, som for eksepel å balansere på en line, er ikke angst en rasjonnell frykt. For en med angst kan det være verre å gå på gata enn å stå på en svene. Det er viktig for meg å si at det å ha en psykisk lidelse eller en diagnose ikke betyr at du er svak, at det er noe å skamme seg over. Det er sunt å være redd. Å alltid skulle tilfredstille andre er angstskapende som faen, sier Haddy til bladet Kamille.

Nå har H`jie overkommet sceneskrekken, og blir ikke lenger nervøs av å stå på en scene.

- Det har vært en lang reise og en bratt læringskurve. Det forventningspresser som jeg kjente før, bryr jeg meg ikke så mye om mer. Jeg har funnet en trygghet. Nå er det heller de rundt meg som blir oppkava og spente.

Haddy blir i dag omtalt som en av landets 10 mest innflytelsesrike mennesker med minoritetsbakgrunn.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.


Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Nadia og de derre andre

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer