- Det er suget etter alkohol som er verst

Skandalestjernen snakker ut om alkoholismen.

ALKOHOLIKER: I sommer skapte Paul Gascoigne store overskrifter da han ble funnet fortumlet på fortauet utenfor eiendommen sin. Stjernen hadde fått nok et tilbakefall og kollapset. Han ble den gang hentet av en ambulanse og fraktet til sykehus. Foto: REX/Ken McKay/ITV/All Over Press
ALKOHOLIKER: I sommer skapte Paul Gascoigne store overskrifter da han ble funnet fortumlet på fortauet utenfor eiendommen sin. Stjernen hadde fått nok et tilbakefall og kollapset. Han ble den gang hentet av en ambulanse og fraktet til sykehus. Foto: REX/Ken McKay/ITV/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den trøblete fotball-legenden Paul «Gazza» Gascoigne (47) har slitt med narkotika- og alkoholproblemer i en årrekke, og vært inn- og ut av rehab for å prøve å komme seg på beina igjen.

I oktober ble han sent til psykiatrisk avdeling etter å ha skallet ned en mann. Legene advarte ham da om at han kan dø hvis han ikke slutter å drikke.

Fredag gjestet Gascoigne TV-programmet «This Morning» og selv om han innrømmer at han er alkoholiker, så hevder han at mange har en feil oppfatning av at han drikker konstant.

- Jeg har trent de siste 18 årene og har kanskje drukket sammenlagt i litt over ett år i løpet av den perioden, insisterer han til programlederne, ifølge The Sun.

SLITEN STJERNE: Gascoigne har tidligere fortalt at han drakk fire flasker whisky om dagen under den tyngste tiden.  Foto: Greg Sirc / Splash News/ All Over Press
SLITEN STJERNE: Gascoigne har tidligere fortalt at han drakk fire flasker whisky om dagen under den tyngste tiden. Foto: Greg Sirc / Splash News/ All Over Press Vis mer

Tilbakefallet sist måned beskriver han som et feilgrep.

- Denne gangen visste jeg at jeg var i trøbbel med en gang, så jeg prøvde å kutte det ganske raskt.

- Men mens jeg drev med detoxing hjemme følte jeg plutselig at noen folk prøvde å lure meg i forhold til det som skjedde, så jeg bestemte meg for å fortsette å drikke. Det var et galt valg.

Alkoholen er en besettelse

«Gazza» forteller videre hvordan han føler seg når han tar en drink.

- Jeg trodde det var suget etter alkohol som gjorde at jeg drakk, men det er det ikke. Det er en besettelse. Når man slutter å være besatt, så er man ok.

- Men hvis man har den besettelsen og tar en slurk, og går tom for alkohol, da kommer suget. Og det er suget etter alkoholen som er verst.

47-åringen sier at hvis han hadde tatt en slurk alkohol på morgenen før intervjuet, så ville han ikke klart å konsentere seg om hva som ble sagt mens han var gjest.

- Fordi i hodet mitt hadde jeg kun hatt en tanke:« Ta en drink, ta en drink». Så fort man har tatt et par slurker, så er man ok. Men så, en halv time senere kommer «Ta en drink, ta en drink»-tankene enda sterkere, og før du vet ord av det så er du i gang. Det er ikke bra.

- Mange spør meg om jeg ikke bare kan drikke i helgene, og jeg skulle selvfølgelig ønske at jeg kunne det. Jeg har aldri bedt om å bli alkoholiker, men dessverre så er jeg det, innrømmer han.

Saken fortsetter under bildet.

ÅPENHJERTIG: Paul Gascoigne blir intervjuet av  Eamonn Holmes og Ruth Langsford i TV-programmet This Morning.
 Foto: REX/Ken McKay/ITV/All Over Press
ÅPENHJERTIG: Paul Gascoigne blir intervjuet av Eamonn Holmes og Ruth Langsford i TV-programmet This Morning. Foto: REX/Ken McKay/ITV/All Over Press Vis mer

På spørsmål om hva familien synes om å se ham i de periodene han når bunnen, svarer han følgende:

- Selv om det er flaut å innrømme, så tror jeg helt ærlig, at de begynner å bli ganske vant med det. Men mamma blir veldig opprørt.

Nå føler han seg derimot bedre enn på lenge.

- Jeg klarte å ta meg sammen igjen ganske raskt denne gangen. Det føles bra å prøve å vise folk at jeg er tilbake der jeg ønsker å være.

LES OGSÅ: Britisk avis vil redde Gazzas liv

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer