Susanne Wergeland:

- Det er stort for meg med OL, men enda større å være mor

TV-profilen involverer både mann og sitt nyfødte barn når OL-eventyret braker løs.

VIKTIGE ROLLER: Susanne Wergeland skal den kommende tiden sjonglere rollen som nybakt mor med programlederrollen under OL. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
VIKTIGE ROLLER: Susanne Wergeland skal den kommende tiden sjonglere rollen som nybakt mor med programlederrollen under OL. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer
Publisert

(Se og Hør): - Jeg må fortsatt klype meg litt i armen. Plutselig har jeg en liten jente i armene mine, og føler meg som verdens heldigste, stråler Susanne Furøy Wergeland (32).

På selveste halloween 31. oktober ble TV-profilen og ektemannen Atle Jørstad (32) foreldre for første gang. Lille Eli er oppkalt etter Susannes bestemor - etter Atles ønske.

Rask fødsel

I SALG NÅ: Fredagens utgave av Se og Hør.
I SALG NÅ: Fredagens utgave av Se og Hør. Vis mer

- Den første tiden med Eli har vært veldig fin. Alt har handlet om henne, og jeg forstår ikke helt hvor tiden blir av. Barselbesøk, trilleturer, amming, bading, bleieskift og byssing tar all vår tid, forteller den nybakte mammaen.

- Hvordan var fødselen?

- Rask og grei. Jeg var 12 timer hjemme med rier, og jeg syntes det var mye verre enn de tre timene med aktiv fødsel da jeg endelig kom inn på sykehuset, medgir Susanne.

Klar for OL

Etter to uker med jule- og nyttårsfeiring i Trøndelag med Elis stolte besteforeldre, tanter, onkler og søskenbarn, gjør Susanne seg klar for en annen stor utfordring i livet: Vinter-OL i Pyeongchang i Sør-Korea.

Fra 9. til 25. februar leder Susanne TVNorges ettermiddagssendinger sammen med kollega Pål Gordon Nilsen (44) fra studio i Oslo.

- Det er stort for meg med OL og enda større å få være mor. Jeg er så takknemlig for at arbeidsgiver Discovery har gjort det så greit for meg å kunne gjøre begge deler i februar, påpeker Susanne.

Ammer på jobb

Ettermiddagssendingene kommer til å være fylt med dagens høydepunkter, idrettsprofiler og familiene til utøverne - i tillegg til reportasjer fra Sør-Korea og Norge.

- Eli er bare tre måneder under OL, og jeg vil ikke slutte å amme så tidlig. Derfor må Eli få mat på jobben, forteller Susanne med et smil.

Når OL braker løs i februar, blir Eli og pappa Atle med i TV-studio hver eneste dag. Her har arbeidsgiver fikset eget rom, der de kan slappe av for seg selv mens Susanne jobber.

- Så kan jeg gå dit for å gi Eli mat når det trengs, forteller Susanne forventningsfullt.

UT PÅ TUR: Susanne og ektemannen Atle samarbeider godt for å få kabalen til å gå opp. På den måten får hun både tilbragt tid med datteren, og vært med på OL-eventyret. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
UT PÅ TUR: Susanne og ektemannen Atle samarbeider godt for å få kabalen til å gå opp. På den måten får hun både tilbragt tid med datteren, og vært med på OL-eventyret. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

Roser sine menn

Den sjarmerende trønderen fullroser mennene som hjelper henne å oppleve OL-drømmen.

- Jeg er takknemlig overfor Pål Gordon som gjerne ville jobbe med meg, selv om han vet at det betyr at jeg kanskje ikke kan være like dedikert som ham. Og jeg er enda mer takknemlig for at Atle vil bruke 17 dager av sin pappapermisjon på å henge i et TV-studio. Jeg håper alt går bra, og er forberedt på at det kan bli beintøft, innrømmer Susanne.

GIFT: Susanne giftet seg med sin Atle i 2015. Hun giftet seg i egendesignet brudekjole. Foto: Erlend Haukeland
GIFT: Susanne giftet seg med sin Atle i 2015. Hun giftet seg i egendesignet brudekjole. Foto: Erlend Haukeland Vis mer

Lyst på flere små

Før OL nyter hun hvert minutt med sin skjønne øyensten. Ektemann Atle, til daglig leder av VGs Rampelys-avdeling, stortrives i sin nye papparolle.

- Har dere lyst på flere barn?

- Så langt har vi ikke rukket å tenke, men siden du spør: Det er godt å vokse opp med søsken, og vi ønsker Eli alt godt, slår Susanne lykkelig fast.

LES OGSÅ: Tilbød samboeren lønn for å være hjemme med sønnen under OL

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer