INSPIRERT AV MOR: - Den som inspirerte oss til å starte med musikk, var moren vår, forteller Aasmund Nordstoga til Seher.no. Foto: Seher.no/Kirsti Irgens Ertsås
INSPIRERT AV MOR: - Den som inspirerte oss til å starte med musikk, var moren vår, forteller Aasmund Nordstoga til Seher.no. Foto: Seher.no/Kirsti Irgens ErtsåsVis mer

- Det er stor forskjell på oss

Aasmund Nordstoga er vant til å bli sammenlignet broren.

SEHER.NO: Radarparet Odd Nordstoga (37) og Sissel Kyrkjebø (40) har denne julen gjort stor suksess med sin siste plate "Strålande Jul". Suksessen holdt ikke til Spellemannsnominasjon i år, men mandag ble det klart at Nordstogas bror, Aasmund Nordstoga (45) er nominert i kategorien "Viser".

Til Seher.no forteller visesangeren - som i 2009 ga ut albumet "Ein Visefugg" -at det er en ære å bli nominert i den prestisjefulle utdelingen.

- Det er stor stas, og en kjempeoppmuntring for musikeren i meg. Det er mest ære å bli satt pris på, forteller han til Seher.no.

45-åringen blir stadig vekk sammenlignet med sin hakket mer kjente bror, men det har han ikke noe i mot.

- Vi er så klare på rollefordelingen, så det gjør ikke noe. Det er stor forskjell på oss musikalsk også, men vi samarbeider ofte.


Det var imidlertid ikke Odd som inspirerte Aasmund - eller motsatt - til å starte med musikk. Det takker de nemlig moren, Ellen for.

- Jeg kommer fra en musikalsk familie, og den som inspirerte oss til å starte med musikk, var moren vår, som er folkesanger.

45-åringen fra Vinje i Telemark synes det er viktig å ta vare på røttene sine og bruke de musikalsk.

- Det er viktig å ta vare på røttene mine i musikken. Jeg har prøvd meg i sjangrene klassisk og i kor tidligere, men kom tilbake til visemusikken, og da var jeg hjemme. Jeg var nok ute på en læresti, og utvidet horisonten, men nå er jeg sikker på sjangeren min.

Aasmund konkurrerer mot blant andre Helene Bøksle i kategorien "Viser", og til Seher.no forteller artisten at han ikke ser bort i fra at han kommer til å forberede en tale i tilfelle han skulle stikke av med prisen.

- Ja, nå må jeg hjem og skrive en lang tale, fleiper han til Seher.no.


Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

 
LES OGSÅ: - Vi fant tonen raskt