GJENNOMBRUDDET: Håvards store gjennombrudd som skuespiller kom med "Pelle og Proffen"-filmene på begynnelsen av 90-tallet.
GJENNOMBRUDDET: Håvards store gjennombrudd som skuespiller kom med "Pelle og Proffen"-filmene på begynnelsen av 90-tallet.Vis mer

- Det er sterkt å oppleve

Håvard Bakke får fortsatt henvendelser fra "Pelle og Proffen"-fans...

SEHER.NO: Filmatiseringen av Ingvar Ambjørnsens "Pelle og Proffen"-bøker var noe av det største som skjedde innen norsk film på begynnelsen av 90-tallet.

Og de to hovedrolle-innehaverne, Håvard Bakke (Pelle) og Tommy Karlsen (Proffen), ble raskt to av landets heteste tenåringsidoler.

Huskes av fansen
Men til tross for at det begynner å nærme seg 20 år siden den første filmen hadde premiere, får Håvard Bakke (34) fortsatt henvendelser fra ivrige "Pelle"-fans.

- Ja, nesten hver uke får jeg henvendelser angående det. Og det er sterkt å oppleve etter 20 år. Det er stas at folk husker det. Hadde jeg vært arbeidsledig er det ikke sikkert jeg hadde synes det var fullt så hyggelig å hele tiden bli forbundet med Pelle-rollen, men nå er det bare morsomt, sier Bakke til Seher.no.

Hvorfor nettopp to pubertale tenåringsgutter ble to av landets største stjerner, er ikke Håvard helt sikker på.

- Jeg tror folk opplevde oss litt som "the boys next door". Vi var mer tilgjengelige enn Tom Cruise liksom. Så jeg har en stor eske oppe på loftet med brev og sånn. Den har jeg tenkt å ta ned og se på når jeg blir gammel. Det er jo kjempemorsomt, ler han. 

Bortsett fra Pelle og Proffen huskes kanskje Bakke best for rollen som den små-onde arvingen Scott Wallace i TV 2s såpesuksess "Hotel Cæsar".

Se flere bilder fra Håvard Bakkes karriere lenger ned i saken!

- Forventet at jeg var kjip
Men til tross for at "Cæsar"-fansen kan være litt intens og skuespillerne ofte har blitt forvekslet med rollen de spiller, hadde ikke Håvard noen kjipe episoder i løpet av de to og et halvt årene han var med.

- Jeg var jo ikke med så lenge, så jeg fikk ikke så mange sånne henvendelser. Men det jeg av og til opplevde var at folk forventet at jeg skulle være kjip, og dermed ble litt overrasket når jeg ikke var det. Det var litt rart, forteller han.

Bakkes tid i "Cæsar" endte med at rollefiguren hans tok selvmord. Men skuespilleren utelukker imidlertid ikke et mulig comeback i serien. Da som en annen karakter.

- Jeg er fornøyd med det jeg gjorde og kan stå med rak rygg. Men dersom det skulle blitt en annen rolle, kunne jeg nok vært interessert. Jeg er interessert i alt som er jeg, så lenge jeg har lyst til det. Man kan ikke være jålete når man er frilanser, smiler han.

I tillegg til "Pelle og Proffen", "Offshore" og "Hotel Cæsar" har Bakke vært å se i flere norske filmer, musikaler og andre teateroppsetninger.

- Musikken er viktigst
For tiden er han også å se på tv i TV 2s nye komiserie "Karl III", samtidig som han er travelt opptatt med å planlegge Springsteen-turneen "Cover Me".

Musikken er nemlig skuespillerens andre "identitet".

- Musikk er det viktigste for meg. Så ja, jeg er vel over gjennomsnittet musikkinteressert. Musikk er vel på en måte min identitet, og jeg har spilt i band siden åttende klasse. Jeg skulle bli rockestjerne jeg, ler han.

Konserten, som er en hyllest til Bakkes store idol, Bruce Springsteen, spilles i mai og juni på Musikkflekken i Sandvika, samt Smuget i Oslo. Og dette, samt sommerjobben i "Kaptein Sabeltann" i dyreparken i Kristiansand, er blant det skuespilleren gleder seg mest til fremover.

- Ja, jeg gleder meg noe helt vanvittig til konsertene. Og hva er vel mer perfekt for familien enn fem uker i Kristiansand om sommeren? avslutter han.

Les mer om Håvard Bakke og hans turnéplaner her! (ekstern link)

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Vi synes vi er veldig pene

Se flere bilder fra Håvard Bakkes karriere nedenfor:


KJEMPESUKSESS: Pelle og Proffen-filmene ble en kjempesuksess for Håvard Bakke. Foto: http://www.kjentfolk.no/skuespillere/bakke/index.php?page_id=73
BUDDY: Skuespilleren spilte kjæresten til Pia Tjeltas rollefigur i "Buddy" fra 2003. Foto: http://www.kjentfolk.no/skuespillere/bakke/index.php?page_id=73
HUSKES GODT: Håvard huskes godt for rollen som "den onde" Scott Wallace i "Hotel Cæsar". Foto: TV 2
DØDE: Håvards rollefigur tok tilslutt selvmord. Her med Ruby Claes rollefigur Eva. Foto: TV 2
MUSIKAL: Håvard spilte Max Detweiler i musikalen "The Sound Of Music" på Edderkoppen teater i vinter. Foto: SCANPIX
I BAND: Håvard har eget band, og skal snart ut på "turné" med Springsteen-oppsetningen "Cover Me". Foto: http://www.kjentfolk.no/skuespillere/bakke/index.php?page_id=73
KOMEDIE: I "Karl III" spiller Håvard eksalpinist, men selv har han ikke stått på ski siden han var 13 år... Foto: TV 2