TUNG TID: Lars Eikanger opplevde alle foreldres mareritt, da datteren ble rammet av kreft for omtrent åtte år siden. Foto: Fem
TUNG TID: Lars Eikanger opplevde alle foreldres mareritt, da datteren ble rammet av kreft for omtrent åtte år siden. Foto: FemVis mer

- Det er som et stort, sort hull

Lars Eikangers datter var døden nær i kreft.

SEHER.NO: Lars Eikanger (46) var på 80 og 90-tallet en av Norges fremste radiopersonligheter, og nylig fikk TV-seerne se han brilliere med sine kokkekunnskaper i forbindelse med TVNorge-programmet "4 stjerners Middag Halv Åtte".

Eikanger har gjort det godt som programleder i Radio 1, og har også hatt programlederroller både i TV 2 og TV3.

Men tross stor suksess i yrkeslivet, har ikke privatlivet alltid vært like lett for 46-åringen.

For omtrent åtte år siden, opplevde nemlig Eikanker og samboeren at datteren fikk kreft. Onsdag besøker radiopersonligheten Studio 5, hvor han forteller om den vanskelige tiden.

- Datteren min ble kreftsyk og var i ferd med å dø - et par ganger. Det er jo noe man nesten ikke kan klare å forestille seg og klare å komme gjennom i det hele tatt, forteller Eikanger åpenhjertig.

I Studio 5 sier radiohelten at han og samboeren taklet den tøffe situasjonen på helt forskjellige måter.

- Min samboer brukte hele verden som en sånn sparringsmal og pratet med alle om det, men jeg gikk bare helt i frø, og har egentlig bare store, sorte hull fra den tiden.

Datteren vant heldigvis kampen mot kreften, og i dag er hun friskmeldt.


- Hun er kjempefrisk, så det er et lite mirakel.

Eikanger innrømmer at datterens sykdom har preget ham, og at han i dag lar seg tvinne rundt lillefingeren av jenta som nå er i ferd med å bli tenåring.

- Det gjør noe med en, og, for å si det sånn, det er ikke motstand i meg når hun setter øynene i meg. Hun tvinner meg mildt sagt rundt lillefingeren. Nå er hun i ferd meg å bli tenåring, og det er helt grusomt. Jeg synes det er veldig vanskelig å takle det. Hun begynner å bli ufordragelig, forklarer han.

Lars Eikangers prat meg jentene i STUDIO 5 kan du se i kveld klokken 21.30 på kanal FEM.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901 (kr 1)!

LES OGSÅ: Her avslører Ivar "Beat for Beat"