Aksel Lund Svindal og Amalie Iuel:

- Det er som en klisjéhistorie

Svindal røper hvordan han og kjæresten Amalie Iuel møttes.

AVSLØRER: Den 17. mai kunne Amalie Iuel og Aksel Lund Svindal avsløre at de hadde funnet kjærligheten. Nå letter sistnevnte på sløret om hvordan forholdet ble til. Foto: Privat
AVSLØRER: Den 17. mai kunne Amalie Iuel og Aksel Lund Svindal avsløre at de hadde funnet kjærligheten. Nå letter sistnevnte på sløret om hvordan forholdet ble til. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På selveste nasjonaldagen røpet hekkeløper Amalie Iuel (26) og tidligere alpinist Aksel Lund Svindal (37) at de er i et forhold. Det gjorde de ved å dele et bilde sammen på Instagram av at de spiste is i finstasen, noe som endelig bekreftet ryktene som hadde versert en stund.

Ingen av dem var derimot snakkesalige om det nye forholdet. Under en pressekonferanse tidligere denne uken kunne Iuel fortelle at hun har det fint om dagen, men at hun ikke ville fortelle noe mer om forholdet - tross all nysgjerrigheten.

FORELSKET: Friidrettsutøver Amalie Iuel er Aksel Lund Svindals nye kjæreste. Paret bekreftet den hete romansen på hver sin Instagram konto 17. mai. Video: DBTV/NTB Scanpix/Nicolai Aagaard Vis mer

Derfor overrasker det nå at Svindal velger å komme med flere private detaljer fra sitt nye liv med 26-åringen. I Morten Ramm og Vegard Tryggeseids podkast «Må på behandling» har den tidligere alpinisten denne uken vært gjest, og i intervjuet kan han blant annet dele hvordan han møtte sin nåværende kjæreste.

- Klisjéhistorie

- Vi møttes nok på toppidrettssenteret. Enkelt og greit, forteller Svindal først.

37-åringen refererer trolig til toppidrettssenteret til Olympiatoppen, som ligger ved Sognsvann i Oslo. Senteret er tilholdssted for satsingen til Norges idrettsforbund, og det er kanskje derfor ikke så rart at de to møttes akkurat der.

- Vi pratet litt, og så gikk det fra det ene til det andre. Vi tok en middag. Det er som en klisjéhistorie, og det er godt over et år siden. Vi har gått rolig framover, forteller han.

RØRT: Det blir tårevått når Aksel Lund Svindal hyller Helene Olafsen under en episode av «Senkveld med Helene og Stian». Vis mer

Svindal kan også røpe at han møtte «svigermoren» for omtrent et halvt år siden. Kunngjøringen av forholdet kom på 17. mai, men ifølge Svindal har det ikke vært meningen å holde det hemmelig.

Han mener de har «gjort som vanlige folk» hva gjelder en bekreftelse i sosiale medier. Nå er likevel katta ute av sekken. Selv om dette er første gang alpinisten åpner seg om forholdet, er det ikke all verden han deler om relasjonen til 26-åringen. Han gir derimot uttrykk for at de har det fint sammen, noe også Iuel har gjort tidligere.

Svindal snakker dessuten også om homoryktene som til stadighet verserer om ham, og konstaterer at det ikke er hold i dem.

Familieliv på vent

Bekreftelsen av forholdet med Amalie Iuel kommer bare et halvt år etter at Svindal avslørte overfor KK at familielivet ble satt på vent på grunn av karrieren.

Likevel la han ikke skjul på at han gjerne ønsket seg egen familie.

- Du må investere og bruke tid på et forhold, og det har ikke jeg gjort. Jeg har brukt tid på mye annet og ikke prioritert det. Det kunne ha skjedd at jeg hadde møtt noen som var perfekt, men da skulle jeg ha hatt veldig flaks. Så ja, jeg innser at jeg har brukt lite tid på det, og siden jeg ikke har prioritert det så er det blitt sånn, sa han til magasinet.

OPS?: Hekkeløper Amalie Iuel ble utfordret til å løpe raskere enn T-banen i en episode av «Ramm, ferdig, gå!». For det observante øye er det ikke alle detaljer som henger på greip. Video: NRK. Klipp: Ørjan Ryland/Dagbladet Vis mer

Annerledes prioritering

På spørsmål om han skulle prioritere det nå, innrømmet han at det er noe han hadde lyst til, men at historien samtidig viser så langt at han, selv etter at skiene ble lagt på hylla, har brukt mye tid på jobb. Han påpekte riktignok at han ønsker å bruke mer tid på å prioritere annerledes.

- Jeg ser på meg selv om en familiemann, og har lyst på barn og familie. Ikke fordi det «bare skal skje», men fordi jeg ønsker en familie med sterke bånd og gode verdier. Og det tror jeg man får ved å gjøre det grundig, sa han til KK.

Selv om venner rundt ham har fått barn og stiftet familie, angrer ikke 37-åringen på valgene han har tatt tidligere i livet, og fortalte at han ville gjort det samme igjen.

KREFTSAKEN: - Ingenting av det jeg har gjort, kan sammenlignes med situasjonen til Linnea. Her er bakomfilmen til Barnekreftforeningens reklamefilm. VIDEO: Barnekreftforeningen Vis mer

Ønsker seg stor familie

I et større intervju med Dagbladet har Iuel, på sin side, tidligere uttalt at hun håper hun kan stifte og skape en stor familie en dag.

- Jeg stortrives i en stor familie. Jeg har lyst til å skape en stor familie selv, når den tid kommer. Det er lenge til. Men jeg synes det er veldig hyggelig med mange barn og at det ikke er stille i huset, sa hun.

På spørsmål om hvor mange barn hun ønsker seg, svarte hun følgende:

- Jeg vil ha fem barn kanskje, altså like mange som det vi er. Vel, det er kanskje litt mye å kreve, så jeg er villig til å diskutere det. Jeg stresser ikke med det. Jeg har lagt det på vent. Det blir etter karrieren.

Mens Svindal la karrieren på hylla i fjor, er Iuel fremdeles aktiv og imponerer stadig. I fjor satte hun ny norsk rekord på 400-meter hekk under VM-semifinalen i Doha.

LES OGSÅ: - De har kommet veldig langt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer