- Det er som å gjørmebryte med en gris

Jenny Skavlan om hetsen på nettet.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: «Melodi Grand Prix»-programleder Jenny Skavlan (27) er en ivrig ambassadør for bruktklær, omsøm og vintage. I slutten av januar tok hun turen til Hoppern skole i Moss, for å inspirere elevene til å kle seg i redesign på vinterens store skolefest.

Ni elever fikk stylinghjelp av Jenny, som i samarbeid med Fretex stilte med fire fulle stativer med brukte festklær. Fra scenekanten i Aulaen fortalte hun om hvordan hun på ungdomsskolen sydde sin egen kjole til skoleballet.

- Jeg fant et stykke paljettstoff på loftet, som jeg sammen med moren min sydde fast i et korsett jeg kjøpte på H&M. Skjørtet tok vi fra en annen kjole. Jeg var SÅ fornøyd. Så hvis dere velger gjenbruk på den store dagen, er det veldig, veldig kult. Og så risikerer dere ikke at noen velger samme kjole som dere, oppfordret Jenny de 130 niendeklassingene.

Etterpå ble Skavlan omringet av tenåringer som ville ta mobilbilde med TV-stjernen, få klemmer og sytips. Tidligere har hun blitt kåret til «Årets best kledde kvinne» av Se og Hørs motepoliti Jan Thomas.

SYEKSPERT: Jenny Skavlan kom til Hoppern skole med stativer fulle av Fretex-klær. Her viser hun fram en redesignet brudekjole fra fjorårets Melodi Grand Prix.  Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
SYEKSPERT: Jenny Skavlan kom til Hoppern skole med stativer fulle av Fretex-klær. Her viser hun fram en redesignet brudekjole fra fjorårets Melodi Grand Prix. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer

- Meningsløst å forsvare seg

- Har du et råd til elevene, hvordan de skal komme seg gjennom ungdomstida og bli voksne mennesker?

- Jeg ser veldig mye godt potensiale i de ungdommene her. Det er jo en klisjeé, men... Det å tørre å være seg selv, og sørge for at man har seg bra med seg selv. Når man er alene på rommet sitt, foran speilet, at man har det fint der. Venner og familie er kjempeviktig, men vær ærlig med seg selv og sørg for at man liker seg selv, forteller hun til Seoghør.no.

- Greier du å leve etter det selv? Du er en offentlig person som mange har meninger om på Internett, både positive og negative.

- Det er ikke noe som preger hverdagen min. Jeg vet jo at det er der ute. Å gå inn i det, å begynne å skulle forsvare seg, er som å gjørmebryte med en gris - du taper og den personen elsker det. Det er meningsløst.

OMRINGET AV ELEVER: Jenny sydde selv sitt eget antrekk til skoleballet. Ni av elevene på Hoppern skole var modeller og fikk hvert sitt Fretex-antrekk.
OMRINGET AV ELEVER: Jenny sydde selv sitt eget antrekk til skoleballet. Ni av elevene på Hoppern skole var modeller og fikk hvert sitt Fretex-antrekk. Vis mer

- Jeg fokuserer på å gjøre så god jobb jeg kan, så får folk like det eller ikke. Det kan jeg ikke helt forholde meg til, merker jeg, konkluderer gifteklare Jenny, som i mars er tilbake på skjermen med «Melodi Grand Prix». I år er opplegget endret, så det blir åtte intensive dager istedenfor én måned med semifinaler landet rundt.

- Jeg gleder meg veldig! Dette er fallskjermhopping innen programledersjangeren. Vi skal ha fire livesendinger på åtte dager, på halvannen til to timer. Jeg er veldig nysgjerrig på om vi kommer til å klare det, forteller Jenny, som i likhet med i fjor leder showet sammen med Erik Solbakken.

Se reportasje med Jenny Skavlan i ukens Se og Hør Weekend - i salg nå!

LES OGSÅ: På fest i gjennomsiktig kjole

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer