Silje Nordnes:

- Det er smertefullt

Programlederen åpner opp om de store livsendringene under pandemien.

LIVSENDRINGER: Pandemien har vært et år for store livsendringer for den tidligere «P3morgen»-profilen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
LIVSENDRINGER: Pandemien har vært et år for store livsendringer for den tidligere «P3morgen»-profilen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke tvil om at det siste året har vært tøft for de aller fleste, og det er også noe som Silje Nordnes (36) kan kjenne seg igjen i.

Tidligere i år ble det blant annet kjent at den tidligere «P3morgen»-programlederen hadde gjort det slutt med kjæresten, Fay Wildhagen (27), og året før kom nyheten om at 36-åringen skulle bli programleder i underholdningsprogrammet, «Maskorama».

Det er dermed ikke tvil om at det har vært et hendelsesrikt år for Nordnes.

I et intervju med Kamille åpner hun opp om den siste tiden, og hvordan hun har håndtert kombinasjonen av brudd, jobbskifte og pandemitilværelsen.

SPENT: Silje Nordnes er aktuell som er programleder i NRKs nyeste tilskudd til lørdagsunderholdning, «Maskorama». Vis mer

- Smertefullt

Nordnes innrømmer at hun har kjent på en «varierende mestringsfølelse» i forbindelse med yrkeslivet, men at hun til tider har en tendens til å dømme seg selv hardt.

Hun legger ikke skjul på at den siste tiden har vært tøff.

- Det var heftig. Kombinasjonen av brudd, pandemi, jobbskifte og hjemmekontor. Jeg var sliten etter for mye jobb og for lite søvn over flere år, og hadde null overskudd til å ta tak i livet mitt, forteller Nordnes til nettstedet.

En annen påkjenning for den tidligere «P3morgen»-profilen har vært pandemi-tiltakene i form av sosial distansering. Disse har ført til økt alenetid som hun har måttet lære seg å anpasse.

SLITEN: Nordnes røper at hun ikke har hatt overskudd til å ta tak i livet. Foto: Berit Roald / NTB
SLITEN: Nordnes røper at hun ikke har hatt overskudd til å ta tak i livet. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

- Det å være så mye alene har vært interessant. Det kan sammenliknes med tenåringsfasen. Som tenåring er du i så kraftig utvikling at det gjør vondt. Jeg har hatt voksesmerter og vært nødt til å gjøre store endringer i livet. Det er smertefullt, men man finner jo ut av det, forteller hun til nettstedet, og legger til:

- Jeg er veldig sosial og vant til å ha mange rundt meg, så det tok tid før jeg klarte å trives i mitt eget selskap. Men det er fascinerende å se hvor sykt tilpasningsdyktige vi mennesker er.

Til nettstedet forteller hun også om hvordan de store livsendringene har blitt håndtert. Hun forsøker nemlig å leve så godt hun klarer i «nuet» - blant annet ved å dyrke gode vennskap, gå turer i skogen og drikke vin med vennene sine.

Nordnes har svart på Se og Hørs henvendelser, men ønsker ikke å kommentere ytterligere.

PÅ FRIFOT: Carina Dahl forteller om hvordan hun løy for å holde corona-kjæresten skjult for mediene. Video: Rød Løper/Carina Dahl Vis mer

Ny jobb

I løpet av pandemien har Nordnes - i tillegg til bruddet - vært gjennom et jobbskifte.

I 2019 kom nemlig beskjeden om at radioverten, sammen med Markus Neby (29) og Ronny Brede Aase (34), skulle forlate «P3morgen» etter ti år.

Året derpå kunne hun imidlertid glede de norske TV-titterne med nyheten om at hun stiller som programleder i det svært populære lørdagsprogrammet «Maskorama», noe som hun også skal gjøre i programmets andre sesong.

SUKSESS: Markus Bailey, eller «elgen», kom på andreplass i NRK-suksessen «Maskorama». Nå røper han flere hemmeligheter fra den mystiske produksjonen. Video: Julie Easter Christiansen / Reporter: Kine Falch Vis mer

I fjor kunne hun fortelle til Se og Hør at hun følte at hun hadde «peaka» i karrieren, og anså «P3morgen» som sin drømmejobb. Hun slet med å finne ut hva hun skulle gjøre, ble frustrert på egne vegne og utålmodig overfor seg selv.

Den gang kunne hun også fortelle om overgangen fra radioprogramleder til å lede direktesendt TV, og hvordan forholdet med publikum endres.

- Også blir man jo mye mer eksponert, som enkeltmennneske. Med radio føler jeg noen ganger at man bare er venn med lytterne, men dette er annerledes, fortalte hun den gang.

Det kan likevel virke som at livesendt TV har falt i god jord hos 36-åringen, som vil dukke opp i sesong to av «Maskorama».

LES OGSÅ: Derfor bor han på hotell

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer