- Det er skremmende og ubehagelig

Men Aksel Hennie synes det var viktig å takke ja til rollen som voldsmann.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Han slo gjennom i den norske komedien «Buddy», og har siden hatt store roller i actionfylte filmer som «Hodejegerne» og «Max Manus». Nå er Aksel Hennie aktuell i rollen som Trond i «90 minutter» en voldelig mann som lar sin aggresjon gå utover kjæresten. 

Med teamer som vold, mishandling og partnerdrap har filmen fått mye oppmerksomhet allerede før premieren. Noen gikk ut av salen da den ble vist under filmfestivalen i Toronto. Men for Aksel Hennie var det en viktig rolle å takke ja til.  

- Forhåpentligvis får vi belyst et tema som er superviktig. Det er som å sette seg inn i en hvilken som helst annen rolle, men man skal helst ikke trå feil. Dette opplever kvinner og menn hver eneste dag, og det er noe man må ta i det med silkehansker, sier Hennie til Seoghør.no. 

I forberedelsene til rollen har Hennie blant annet snakket med flere menn som har slått sine nærmeste, for å gi rollefiguren en tyngde og sannhet.  

- Det er viktig for meg å portrettere Trond som en sann karakter. Jeg har gjort grundig research og snakket med folk som har utøvet samme vold. Det er ingenting jeg gjør i den filmen som jeg ikke har blitt fortalt av voldsutøveren selv.

Aksels motspiller Kaia Varjord har fortalt at det var veldig vanskelig å spille inn de mest dramatiske scenene.  

Hennie legger ikke skjul på at det også for ham har vært en ubehagelig prosess å sette seg inn i en voldsmanns tanker. 

- Det er 100 prosent genuint og sant. Det er skremmende og ubehagelig og kan innemellom være vondt å gjøre, men desto viktigere å få gjort. 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg elsker ham uansett  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer