- Det er skikkelig sleipt og feigt

Kari Jaquesson oppgitt over folk som fremstiller seg som såret i media.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Trenings- og kostholdsekspert Kari Jaquesson (50) er ikke fremmed for å si ting akkurat slik hun mener det i media.

Og felles for mange av debattene hun deltar i, er at det kommer en rekke kraftige reaksjoner. Mange ganger opplever hun også at debattanter spiller «såret-kortet», for å unngå å snakke om saken.

- I Norge er det veldig lurt å bli såret. «Åh, jeg er så såret. Sånn, nå slipper jeg å diskutere den saken mer», den er det ganske mange som bruker, sier hun til Seoghør.no.

- At noen heller snakker om hvor lei seg de ble, synes jeg er skikkelig sleipt og feigt. Selvfølgelig har folk følelser, men så såret som folk liker å fremstille seg i media, det tror jeg ingenting på.

- Da får man gå på et «bli tøffere»-kurs. For hvis man skal unngå å diskutere ting som er vanskelig fordi noen tar det ille opp, da får vi ikke noe demokrati og diskusjon, og det må vi ha, sier Jaquesson til Seoghør.no.

Stor sak
Nylig rettet Jaquesson en pekefinger til kvinners dobbeltmoral når det kommer til egen kropp og oppmerksomhet i Dagsavisen. VG snappet opp uttalelsene og brettet saken ut over flere sider.

- For en stund tilbake uttalte jeg i et intervju at jenter som går med dyp utringning ikke kan late som at de ikke gjør det fordi at noen skal se på puppene deres. Da brukte noen medier uttrykk som «angrep» og «anklager». Det blir brukt sterke ord som får det til å bli en veldig hissig temperatur. Så noen ganger «hauser» media opp ting for at det skal bli mer dramatisk enn det egentlig er.

Bryr seg ikke om personlig kritikk
Utspill som rettes direkte mot Jaquesson personlig, bruker hun derimot ikke energi på i det hele tatt.

- Kritikk som går direkte på meg som person bryr jeg meg ingenting om. Jeg er veldig trygg på meg selv, og jeg synes det er synd at noen heller bruker krefter på det, enn å faktisk sette seg inn i en sak og ha meninger om den. La oss heller diskutere sak.


Det trimdronningen ønsker å oppnå er at folk skal bli flinkere til å snakke om temaet, fremfor å henge seg opp i personene som debatterer.

- Jeg blir ikke overrasket over reaksjonene som kommer, men noen ganger blir jeg litt skuffet. Folk unngår ofte selve saken, og henger seg heller opp i form, eller tilegner meg egenskaper som ikke er vesentlig for selve debatten. Jeg synes det er flott med debatt, men la oss debattere saken, og ikke personers måte å si ting på. Det er bortkastet energi.

Jaquesson er for tiden aktuell i TVNorge-programmet «En ny start», der hun hjelper ti sykelig overvektige personer ned i vekt.

«En ny start» ser du onsdager klokken 20.30. Se vår store TV-guide her!

Se hele videointervjuet med Kari Jaquesson øverst i saken!

LES OGSÅ:
- Det var snakk om å leve eller dø
 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer