Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud:

- Det er skikkelig rørende

«Farmen»-paret forklarer hvorfor Pride er viktig for dem.

HYLLER PRIDE-FEIRINGEN: Samboerparet Tonje og Lene mener Pride både er viktig og koselig. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
HYLLER PRIDE-FEIRINGEN: Samboerparet Tonje og Lene mener Pride både er viktig og koselig. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Juni er måneden hvor store deler av verden feirer Pride, og det bugner av regnbueflagg. Pride er en feiring av mangfold i kjærlighet og seksualitet, som i mange byer har blitt en skikkelig folkefest med parade, sang og flagg.

«Farmen»-paret Tonje Frøystad Garvik (32) og Lene Sleperud (32) har selv pyntet leiligheten med regnbueflagg når Se og Hør kommer på besøk, og begge mener Pride-feiringen er både koselig og viktig.

- Pride er så viktig! Det er mange mennesker som lever i fornektelse av legningen sin, der de ikke klarer å tillate seg selv å falle for samme kjønn, sier Tonje.

- Pride er tilhørighet og fellesskap. Det er fint å se at mange støtter feiringen, legger Lene til.

Fronter mangfold

Både Tonje og Lene har opplevd at folk ikke forstår eller aksepterer legningen deres. Det skaper en følelse av å være «annerledes» enn andre.

- Den underliggende holdningen i samfunnet er jo på en måte at «vi er heterofile», og det er alltid det man tror når man møter noen, mener Tonje.

TILHØRIGHET: Tonje og Lene mener Pride fronter at det er greit å være annerledes. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TILHØRIGHET: Tonje og Lene mener Pride fronter at det er greit å være annerledes. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Til en jente sier man alltid «han» kjæresten din, og går automatisk ut ifra at mennesket er heterofilt. Det er med på å skape følelsen av det å være annerledes. Pride fronter mangfold, synlighet, inkludering, og det er med på å få folk til å føle tilhørighet i et samfunn. Det er greit å være annerledes, uansett hvordan annerledes man er, fortsetter hun.

Større enn 17. mai

Tonje og Lene, som er bosatt i Oslo, har mange ganger deltatt på Pride-paraden i hovedstaden og beskriver det som et høydepunkt.

- Det er så koselig, de siste årene vi har gått i paraden har jo omtrent hele Oslo vært med. Det er så fint å se hvor mange som støtter feiringen, og ikke minst hvor mye mer åpne vi har blitt. Det er skikkelig rørende.

Tonje forteller at det i 2019 var over 300 000 mennesker som deltok i Pride-feiringen, både i paraden og som publikum.

- Det er et ganske heftig antall, og det var faktisk større enn 17. mai. Det er helt sykt, legger hun til.

ÅPEN: Hotellkongen mottok rungende applaus fra publikum under en episode av «Senkveld med Helene og Stian». FOTO: TV2 Vis mer

Ble hetset

Kjæresteparet har helt siden de deltok i «Farmen» i 2018 vært åpne om legningen sin. Tidligere i år kunne de også avsløre at de venter barn til høsten. Etter gravidnyheten opplevde de både hets og stygge kommentarer, der mye gikk på at de er to kvinner som skal få barn.

«Stakkars barn. Den viktigste faktoren for et barns suksess er en tilstedeværende far og mor, at dere frarøver barnet dette fordi «men jeg vil», er forkastelig».

Dette var bare én av mange hatefulle ytringer paret fikk etter de delte babynyheten.

Ifølge paret var 99,9 prosent av tilbakemeldingene de mottok direkte av den positive og hyggelige sorten. Men i kommentarfelt i forbindelse med medienes omtale av gravidnyheten, var meningene imidlertid annerledes.

- Vi har fått høre at vi ikke fortjener å få barn, at det er imot biologien og sånt. Alt er så ufiltrert på Facebook, det virker som at mediene ikke har kontroll på det som formidles, har Lene tidligere uttalt til Se og Hør.

PÅ HJEMMEBANE: Slik har «Farmen»-paret det hjemme. Foto: Frank Karlsen Vis mer

- Jeg og Lene har fått så mye dritt nå at vi nesten er immune. Den største utfordringen, mener jeg, er de som kjenner disse menneskene og trenger en form for aksept fra dem. Hva med barna deres om de er homofile? Det er jo dem de skader, ikke meg og Lene. Det er dem de selv har rundt seg de tydeligvis ikke tenker på. Og vi kommer til å elske barnet vårt uansett hva, understreket Tonje.

LES OGSÅ: - Vi er blakke, men glade

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer