Kate og William i Norge:

- Det er så norsk som det går an å få det

Både Kate, William, Mette-Marit og Haakon hadde kledd godt på seg før hertugparets avslutning av norgesbesøket.

STRÅLTE: Både prins William, hertuginne Kate, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon strålte i vintersolen. Foto: NTB Scanpix
STRÅLTE: Både prins William, hertuginne Kate, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon strålte i vintersolen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): De siste dagene har hertuginne Kate (36) og prins William (35) vært på alles lepper, etter at de har tatt seg svært god tid til å hilse på det norske folk, under deres todagers besøk i Norge.

Det royale besøket går mot slutten, men før hjemreise besøker hertugparet Holmenkollen sammen med kronprins Haakon (44) og kronprinsesse Mette-Marit (44).

Her fikk de en guidet tur i skimuseet, og fikk se skihopperne suse nedover Holmenkollen skihopp.

IDYLLISK: Kate og William fikk oppleve Oslo fra sin beste side fredag. Foto: NTB Scanpix
IDYLLISK: Kate og William fikk oppleve Oslo fra sin beste side fredag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det britiske hertugparets utflukt til Øvresetertjern, like ved Tryvann, er Kate og Williams siste post på programmet i Norge. Her skal de delta på ulike skiaktiviteter og grille pølser ved et bål.

Både kronprinsparet og det britiske hertugparet var alle godt kledd for siste etappe på programmet. De bar gode jakker og bukser, og gravide Kate strålte i sin rød- og hvitfargede boblejakke.

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er Kate og William svært heldige.

- Det kunne ikke vært finere. Solen skinner, snødekkede trær, iskaldt og veldig idyllisk. De er begge kledd i fritidsklær og er tydeligvis godt forberedt, men kaldt blir det nok likevel, forklarer hun, og fortsetter:

- Det er så norsk som det går an å få det!

Saken fortsetter under bildene.

GODT KLEDD: Både Kate og William var godt kledd for anledningen. Foto: NTB Scanpix
GODT KLEDD: Både Kate og William var godt kledd for anledningen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
FORNØYDE: William og Kate så ut til å storkose seg i Holmenkollen. Foto: NTB Scanpix
FORNØYDE: William og Kate så ut til å storkose seg i Holmenkollen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
GRILLING: Hertugparet og kronprinsparet tok del i grilling av både pinnebrød og pølser. Foto: NTB Scanpix
GRILLING: Hertugparet og kronprinsparet tok del i grilling av både pinnebrød og pølser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
TOK SEG TID: Kate og William tok seg tid til å prate med barna. Foto: NTB Scanpix
TOK SEG TID: Kate og William tok seg tid til å prate med barna. Foto: NTB Scanpix Vis mer
FÅR VARMEN: Hertuginne Kate benyttet anledningen til å varme hendene over bålpanna mens kronprins Haakon grillet pinnebrød. Foto: NTB Scanpix
FÅR VARMEN: Hertuginne Kate benyttet anledningen til å varme hendene over bålpanna mens kronprins Haakon grillet pinnebrød. Foto: NTB Scanpix Vis mer
AVSLUTTNING: Prins William og hertuginne Kate avsluttet sitt Norgesbesøk i Holmenkollen. Foto: NTB Scanpix
AVSLUTTNING: Prins William og hertuginne Kate avsluttet sitt Norgesbesøk i Holmenkollen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Møter nordmenn

Gjennom hele besøket har prins William og hans kone tatt seg god tid til det norske folk som har kommet for å få et glimt av dem. De har mottatt gaver, blomster og skravlet i vei med en rekke nordmenn. Heller ikke Holmenkollen var noe untak.

Da Se og Hør møtte hertuginne Kate ved Slottsplassen torsdag ettermiddag, fortalte hun at hun gledet seg til å være mer ute i det norske vinterværet:

- Jeg har virkelig kost meg under oppholdet så langt. Vi har et veldig interessant program foran oss. Jeg gleder jeg meg veldig til utendørsaktivitetene i morgen, sa hertuginne Kate til Se og Hør.

- Vi gleder oss til å møte flere nordmenn, men jeg må forbedre norsken min kjenner jeg, fortsatte Kate lattermildt.

KONGELIG BESØK: William og Kate besøker Hartvig Nissen videregående skole i Oslo, der «SKAM» ble spilt inn. Video: NTB Scanpix Vis mer

Mental helse

Allerede klokken kvart over ti i dag troppet de royale opp ved Hartvig Nissen videregående skole på Frogner i Oslo. Her ble de ønsket velkommen av en hel rekke kjente nordmenn.

Ordfører Marianne Borgen, kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, rektor ved skolen og «Skam»-stjernen Tarjei Sandvik Moe sto alle klare da hertugparet ankom i en sort limousin.

Hertugparet tok seg god tid til å hilse på og snakke med de oppmøtte i skolegården, slik de også gjorde da de gjestet Slottsplassen og Ingrid Alexandras skulpturpark torsdag ettermiddag.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var også på plass, og begge virket i godt humør mens de hilste på og småpratet med elevene.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøgde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

På skolen fikk de møte studenter, samt flere av skuespillerne fra «Skam».

I tillegg sto Ulrikke Falch, Iman Meskini, Josefine Frida Pettersen, Ina Svenningdal og Carl Martin Eggesbø klare for å ta imot paret. De spiller karakterene Vilde, Sana, Noora, Chris og Eskild respektivt.

Og Carl Martin Eggesbø fikk fram latteren hos medskuespillerne før møtet med hertugparet fredag formiddag:

- Det blir gøy. Det er alltid gøy å møte fans, sa han til NRK.

STO KLARE: «Skam»-skuespillerne Tarjei Sandvik Moe, Ulrikke Falch, Iman Meskini, Josefine Frida Pettersen, Ina Svenningdal og Carl Martin Eggesbø sto klare for å ta imot hertugparet fredag formiddag. Foto: Anders Johan Stavseng
STO KLARE: «Skam»-skuespillerne Tarjei Sandvik Moe, Ulrikke Falch, Iman Meskini, Josefine Frida Pettersen, Ina Svenningdal og Carl Martin Eggesbø sto klare for å ta imot hertugparet fredag formiddag. Foto: Anders Johan Stavseng Vis mer

LES OGSÅ: Hertugparet snakket om psykisk helse med «Skam»-gjengen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer