ÅPNER SEG: - Da jeg først fortalte at jeg var sammen med ei jente, var det mange som ville at jeg skulle gå foran, sier Gro Hammerseng i fredagens utgave av «Skavlan». Foto: FameFlynet Sweden
ÅPNER SEG: - Da jeg først fortalte at jeg var sammen med ei jente, var det mange som ville at jeg skulle gå foran, sier Gro Hammerseng i fredagens utgave av «Skavlan». Foto: FameFlynet SwedenVis mer

- Det er riktig at vi skal gifte oss

Gro Hammerseng har blitt mer komfortabel med å snakke om legningen sin, men bryllupet vil hun snakke minst mulig om.

SEOGHØR.NO: I 2010 ble håndballproffen Gro Hammerseng (32) kjæreste med Larvik-lagvenninnen Anja Edin (30). Siden har det gått slag i slag for jentene.

I februar i fjor ble de foreldre til sønnen Milo og i oktober ble det kjent at de hadde forlovet seg. Men bryllupet vil hun ikke si så mye om.


- Det er en av de tingene jeg synes er veldig, veldig privat. Kanskje noe av det aller mest private. Så jeg sier ja, det er riktig at vi skal gifte oss, men utover det er jeg ikke så sugen på å dele så mye mer. Men det er selvfølgelig noe jeg gleder meg til, sier Hammerseng til Dagbladet, etter innspillingen av «Skavlan», som sendes fredag kveld.

Etter det Se og Hør erfarer skal Gro og Anja gifte seg i august neste år i Stavern.


I programmet hun at hun stadig blir mer komfortabel med å snakke åpent om å være lesbisk. Etter hvert innså håndballspilleren, som var 17 år da hun for første gang fikk følelser for en jente, at åpenheten hennes kan hjelpe andre.

- Hvis jeg kan vise noe gjennom hvordan vi lever, forstår jeg at det betyr mye – ikke minst for unge jenter. Jeg har blitt mer komfortabel med å snakke om det, sier hun til Skavlan.

Og til Dagbladet utdyper hun:

- Det har sikkert noe med alder å gjøre, og litt erfaring som har blitt samlet. Og så har selvfølgelig det å bli mamma noe med perspektivet. Det jeg har innsett på veien, er at jeg har vært veldig heldig og vært en del av et miljø der det har vært helt akseptert. Det har ikke vært noen stor sak.

De to flotte jentene har vært et par siden 2010. Fra de ble kjærester har det gått slag i slag med høydepunkter hvert år. I fjor sommer gjorde Gro det kjent at hun var gravid gjennom en pressemelding og de ble også samboere i 2011. Tidlig i år kom Mio til verden og neste år venter altså et nytt høydepunkt.

Det var trener i Larvik håndballklubb, Tor Oddvar Moen, som bekreftet forlovelsen overfor Seoghør.no da vi avslørte nyheten i oktober i fjor.

- Det er kjempeflott at to flotte mennesker har funnet hverandre. Det synes vi i Larvik bare er helt strålende, sa han da.LES OGSÅ: - Synes selv jeg er blitt bedre av å bli mamma