SLAKTER MUSIKKBRANSJEN: Bee Gees-stjernen Robin Gibb har lite til overs for dagens tankegang i forhold til hvordan man skal selge plater. Foto: All Over Press
SLAKTER MUSIKKBRANSJEN: Bee Gees-stjernen Robin Gibb har lite til overs for dagens tankegang i forhold til hvordan man skal selge plater. Foto: All Over PressVis mer

- Det er rett og slett motbydelig

Robin Gibb mener talenter uten det riktige utseendet blir tiet i hjel.

SEHER.NO: Bee Gees-stjerne Robin Gibb (58) fyrer løs mot plateselskaper som verdsetter utseende høyere enn det musikalske talentet.

Mannen bak "The Staying Alive" mener at det er alt for høyt fokus på image i forhold til ferdigheter - og er steinhard på at musikkindustrien går glipp av spennende , nye artister som følge av dette.

- Det er hardere for nye artister i dag enn det vi så tidligere, spesielt for de som skriver låter selv. Hvis de for eksempel ikke ser bra nok ut, blir de av plateselskapene ofte sent vekk tidlig på grunn av at de ikke ser ut som modeller, sier Gibb ifølge CBS.

Og akkurat det provoserer den kjente musikeren.

- Det er rett og slett motbydelig. Kanskje er de fantastiske låtskrivere som ville fått platekontrakt i alle andre musikalske perioder enn det vi ser nå. Vi må snu ting litt på hodet og få frem gode låter fra nye, unge utøvere - slik at vi igjen kan se briter på amerikanske hitlister, sier han.

LES OGSÅ: Hjemmet til Cash overtent