Trond Giske og Haddy N'jie snakker ut:

- Det er rart å høre at noen kunne spre et slikt rykte

Det profilerte paret tar bladet fra munnen om den vanskelige tiden.

TAR BLADET FRA MUNNEN: Haddy N'Jie og Trond Giske skal ikke gi intervjuer før til sommeren, men slo likevel av en prat med Se og Hør etter Haddys siste «Les Misérables»-forestilling. Dette bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
TAR BLADET FRA MUNNEN: Haddy N'Jie og Trond Giske skal ikke gi intervjuer før til sommeren, men slo likevel av en prat med Se og Hør etter Haddys siste «Les Misérables»-forestilling. Dette bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert

(Se og Hør): De siste månedene har vært tøffe for Ap-politiker Trond Giske (51) og hans samboer, multikunstner Haddy N'Jie (38).

Ved jule- og nyttårstider raste mediestormen rundt Giske, etter at det begynte å strømme inn varsler til partiledelsen om upassende oppførsel fra nestlederens side.

LES MER: Se og Hørs store påskenummer er i salg nå.
LES MER: Se og Hørs store påskenummer er i salg nå. Vis mer

I starten av januar valgte 51-åringen å trekke seg fra stillingen som nestleder i Arbeiderpartiet.

Da det stormet som verst rundt Trond Giske i både sosiale og tradisjonelle medier, spurte mange seg hvordan samboer Haddy ville reagere.

Utsatt for rykteflom

Se og Hør møtte paret etter Haddys siste «Les Misérables»-forestilling på Folketeateret i Oslo forrige helg. Da valgte paret å si litt om hvordan de siste månedene har vært.

Samboerparet ble blant annet offer for falske rykter om at forholdet mellom dem var over. Onde tunger ville ha det til at Haddy hadde flyttet ut fra hjemmet deres i Oslo.

Virkeligheten var en helt annen. Hun sto last og brast med sin kjære.

- Hvordan opplevde du denne rykteflommen, Haddy?

- Det er rart å høre at noen kunne spre et slikt rykte - særlig når vi var mer sammen og nærmere hverandre enn noen gang, svarer hun åpenhjertig, og sender varme blikk til sin kjære som står og tripper, og gjerne vil hjem til leiligheten etter teaterforestillingen.

Les hele intervjuet med Haddy N'Jie og Trond Giske i Se og Hørs påskenummer.

Haddys klare melding

Paret har holdt en lav offentlig profil gjennom stormen, men Haddy tok som kjent bladet fra munnen da hun følte at presset og jaget var blitt for stort.

I et brev til Arbeiderpartiets ledelse i januar, ga hun uttrykk for hvordan prosessen i partiet hadde virket inn på både Trond og henne:

- Prosessen i partiet har vært en like stor påkjenning for Trond og meg, som det ekstreme og ensidige trykket fra pressen. Prosessen har vært uforutsigbar, tilfeldig og ensidig til det absurde, med fullstendig mangel på rettsprinsipper, skrev Haddy - og avsluttet med en personlig pekefinger rettet mot partileder Jonas Gahr Støre:

SPARKET MOT STØRE: Haddy N'Jie var ikke redd for å fortelle Ap-leder Jonas Gahr Støre hvor hun mente skapet burde stå. Her er Støre og Trond Giske avbildet sammen på en pressekonferanse i november. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
SPARKET MOT STØRE: Haddy N'Jie var ikke redd for å fortelle Ap-leder Jonas Gahr Støre hvor hun mente skapet burde stå. Her er Støre og Trond Giske avbildet sammen på en pressekonferanse i november. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

- Jonas. Du vet at Trond har vært sykmeldt over lang tid, at vi får profesjonell oppfølging og at jeg er stadig mer bekymret for hva denne prosessen gjør med ham, framholdt Haddy, og kritiserte på ny samboerens manglende rettssikkerhet.

I et tilsvar til brevet, gjengitt i VG, uttalte Ap-lederen at han hadde forståelse for den krevende tiden Trond Giske og hans samboer har vært gjennom etter at Arbeiderpartiet mottok varsler, men at punktum for saken var satt. Nestlederen hans hadde ikke tillit lenger.

Uforbeholden støtte

Haddy N'Jie var også klar i sin tale da hun ga en kort kommentar til VG om sin støtte til samboeren i starten av januar.

- Trond og jeg har stått sammen gjennom denne stormen og jeg støtter Trond fullt og helt, sa hun til avisen den gang.

Etter at 38-åringen, som har datteren Maria (snart 2) med Giske, erklærte sin støtte til samboeren offentlig, mottok hun mye støtte og ros i sosiale medier.

«Godt han har henne som støtte. Han kunne ikke hatt noen som var bedre enn den varme og flotte Haddy. Alt godt til dere begge i den pressede situasjonen dere er i. Måtte sannheten komme for en dag. Føler med dere», lød en av kommentarene som ble lagt igjen på Dagbladets Facebook-side.

Både Dagbladet, VG, TV 2 og Nettavisen delte saker om støtten fra Haddy på sine Facebook-sider, og i etterkant strømmet det inn rosende kommentarer for at hun støtter samboeren.

- Heldige som har hverandre

Haddy har tidligere uttalt i et intervju med Se og Hør, at paret er heldige som har hverandre.

I fjor sommer jobbet hun som programleder under «Sommertoget» på NRK, og da innrømmet hun at det var tøft å være borte fra datteren Maria.

​- Trond og jeg har laget oss gode rutiner sammen, og Maria er like trygg med oss begge. Likevel gruer jeg meg voldsomt til å reise bort fra henne. Jeg vet hvor viktig det er også for meg som mamma å gi slipp på denne angsten. Jeg har snakket med flere som har forsikret meg om at det ikke er skadelig for Maria - bare for meg, fortalte hun til Se og Hør i fjor.

Haddy fortalte den gang at det betydde mye å ha Trond hjemme for å holde fortet når hun reiste rundt på jobb.

- Det hadde ikke gått, rett og slett! Uten ham ville jeg ikke fått det til. Jeg har ikke en forutsigbar jobb, og må kunne jobbe noen kvelder. Jeg er heldig som har han, som er fleksibel - og han er heldig som har meg, som er fleksibel!

LES OGSÅ: Avslører sitt intense skjønnhetsregime

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer