Gunhild Stordalen:

- Det er Petter eller ingen

EAT-gründeren åpner seg om bruddet i et nytt intervju.

SJOKKBRUDD: I 2019 kunngjorde Petter og Gunhild Stordalen at de gikk fra hverandre etter 14 år sammen. Foto: NTB scanpix
SJOKKBRUDD: I 2019 kunngjorde Petter og Gunhild Stordalen at de gikk fra hverandre etter 14 år sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november i fjor sendte Petter (57) og Gunhild Stordalen (41) sjokkbølger i landet da de kunngjorde at de etter 14 år sammen skulle gå fra hverandre.

Paret har stått sterkt sammen gjennom årene, og har holdt sammen som gode venner etter bruddet.

Blant annet har de gått gjennom tunge tider med sykdommen til Gunhild - systemisk sklerose. Hun fortalte i januar at fjoråret var det verste i hennes liv, etter at hun fikk en infeksjon om sommeren som bød på mange sykehusinnleggelser. Gladnyheten kom derimot i august - hun var infeksjonsfri.

Tærte på forholdet

I et intervju med svenske Femina åpner hun nå opp om hvordan sykdommen preget forholdet til eksen.

- Han har hele tiden vært den som har heiet og sagt «det her klarer vi», men det er slitsomt å ha den rollen i så mange år. Det tærte på forholdet da jeg ble syk igjen og ingen visste hva det var, forteller hun.

Hun forteller videre at de i starten var mye sammen på jobb, men at det endret seg da hun startet EAT, noe Petter også fortalte om kort tid før bruddet.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

41-åringen forteller også om hvordan livet hennes har endret seg etter at det ble slutt.

- Petter er den som har fått meg til å legge bort dataen og telefonen. Nå er det ingen som passer på meg og sier at jeg må sove mer, jobbe mindre og ta hånd om meg selv - ingen utenfra som drar i bremsen - og det er en risiko jeg må være observant på, sier hun.

Hun legger til at hun også har gått gjennom positive endringer, som at hun sover ut om morgenen og har droppet alkohol seint på kvelden.

Beholder etternavnet

I intervjuet blir 41-åringen spurt om en kommentar hun ga under fotograferingen til førstesida. Her skal hun ha sagt at «det siste jeg trenger er en mann som sier hva jeg skal gjøre».

- Petter er mitt livs store kjærlighet. Han kommer alltid til å være det. For meg er det Petter eller ingen, sier hun.

OVERRASKELSE: I programmet «Min kveld» avslører Petter Stordalen en liten hemmelighet på venstre rumpeball. Vis mer

Hun har heller ingen planer om å ta tilbake pikenavnet Melhus etter skilsmissen, ettersom hun er kjent som en Stordalen for omgivelsene sine.

Det var i oktober 2014 at Gunhild fikk påvist diagnosen. Siden den gang har hun gjennomgått tøffe og krevende behandlinger, deriblant, som nevnt, eksperimentell stamcelletransplantasjon i Nederland.

Sammen har Gunhild og Petter kjempet en intens kamp mot sykdommen de siste årene. Sykdommen angriper både hud og indre organer, og Gunhild har åpenhjertig fortalt om livet med, og kampen mot, sykdommen.

LES OGSÅ: Hintet om bruddet bare dager før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer