PROGRAMLEDER: Åse Kleveland var programleder da den internasjonale MGP-finalen ble holdt i Bergen i 1986.  Foto: Scanpix
PROGRAMLEDER: Åse Kleveland var programleder da den internasjonale MGP-finalen ble holdt i Bergen i 1986. Foto: ScanpixVis mer

- Det er på tide at noen andre tar det

Åse Kleveland gjør ikke comeback som MGP-programleder...

SEHER.NO: Åse Kleveland (60) har lenge vært et hett navn til å lede neste års Eurovision-finale i Oslo.

Den kjente politikeren, kulturarbeideren, artisten og Rikskonsertene-direktøren var programleder for den norske sendingen da den internasjonale finalen ble holdt i Bergen i 1986, etter at Bobbysocks vant sangkonkurransen i 1985.

Dermed var 60-åringen også et naturlig tilskudd på bettingselskapet Unibets liste over mulige programledere for neste års norske finale, som skal holdes på Telenor Arena.

Under høstlanseringen til Riksteatret onsdag, kunne imidlertid Kleveland avkrefte overfor Seher.no at hun har planer om å gjøre comeback som Melodi Grand Prix-programleder.

- Nei, det er på tide at noen andre tar det løpet tror jeg. Men jeg synes det er utrolig morsomt at Norge skal ha det igjen, og de som får jobben kommer til å få det helt fantastisk, smiler hun til Seher.no.

Men selv om hun har mye erfaring fra Grand Prix-sirkuset og tidligere har deltatt i sangkonkurransen, har hun ingen klare favoritter til programlederjobben.

- Det der er fryktelig vanskelig, for det er så mange flinke. Så nei, jeg har ingen bestemte jeg kommer på. De kommer uansett til å få en utrolig morsom og utfordrende oppgave, men jeg tror nok også at det er litt annerledes å være programleder nå.

- I min tid var det sånn at man skulle snakke så mye, i tillegg måtte man prate mye engelsk og på fransk. Så det var veldig annerledes, sier hun.

Til tross for at hun ikke blir å se på skjermen under Eurovision, har Kleveland planer om å følge med under neste års sending.

- Ja, jeg skal absolutt følge med, smiler hun.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Er disse drømmeparet i MGP?