RADARPAR: Jahn Teigen og Carola sammen på scenen før den norske Melodi Grand Prix-finalen i 2001. Jahn var programleder og Carola var gjesteartist. FOTO: Scanpix
RADARPAR: Jahn Teigen og Carola sammen på scenen før den norske Melodi Grand Prix-finalen i 2001. Jahn var programleder og Carola var gjesteartist. FOTO: ScanpixVis mer

Jahn Teigen og Carola:

- Det er noe spesielt mellom oss

Carola Häggkvist rørte sin gode venn med vakker sanghyllest.

I løpet av sin over 40 år lange karriere har Jahn Teigen (67) blitt en norsk nasjonalskatt med klassikere som «Min første kjærlighet», «Mil etter mil» og «Optimist».

Andre artister har latt seg inspirere av den folkekjære sangeren, og viser sin hengivenhet i den ferske TVNorge-serien «En hyllest til Jahn Teigen», der de fremfører 67-åringens egne låter.

- Dette er noe av det sterkeste jeg har vært med på, og jeg forstår nå bedre hva kjærlighet betyr, sier Jahn til kanalen.

Carola var 16

En av artistene som deltar er Jahns svenske venninne Carola Häggkvist (50). Begge er legender i Melodi Grand Prix-sammenheng, og møtte hverandre under finalen i München i 1983, da den svenske popstjernen bare var 16 år gammel. Jahn har fortsatt deres første møte friskt i minne.

HYLLER JAHN: Carola er en av deltagerne i TVNorge-serien «En hyllest til Jahn Teigen». FOTO: TVNorge.
HYLLER JAHN: Carola er en av deltagerne i TVNorge-serien «En hyllest til Jahn Teigen». FOTO: TVNorge. Vis mer

- Hun het Carola, var veldig ung og liten og gikk rundt med en rød Bibel i hendene absolutt overalt. Vi skjønte ikke helt hva hun holdt på med. Var det et mediestunt? Var hun litt ko-ko? har Teigen tidligere fortalt til Se og Hør.

Kjær venn

Etter hvert ble han kjent med mennesket bak Bibelen, og Carola og Jahn ble gode venner.

– Det kjennes fantastisk å få treffe en god, gammel kjær venn – det er Jahn for meg. Vi deler mange fantastiske minner både på scenen og utenfor scenen – i Norge og Sverige, sier Carola i programmet.

Original

I «En hyllest til Jahn Teigen» gjenforenes vennene og den svenske skjønnheten gir en hjertevarm tolkning av «Optimist» og «Engel» som rører Jahn til tårer.

OVERRASKET: I 2016 dukket Jahn Teigen overraskende opp på scenen under Melodi Grand Prix-finalen i Oslo, i anledning 40-årsjubileumet til hans berømte skjelettdrakt. FOTO: Scanpix
OVERRASKET: I 2016 dukket Jahn Teigen overraskende opp på scenen under Melodi Grand Prix-finalen i Oslo, i anledning 40-årsjubileumet til hans berømte skjelettdrakt. FOTO: Scanpix Vis mer

- Jahn er helt herlig. Han ler av seg selv og er en original uten like. Det kjennes godt å være her, sier «Främling»-stjernen som har delt scene med nordmannen flere ganger og fulgt hans karriere tett.

Hjem til Jahn

Sangerne samles på Teigens landsted Klockaregården i Skåne i Sverige. Dette har vært Jahns hjem de siste ti årene, og det er også her han tar imot sine artistkollegaer i programserien.

Andre stjerner som kommer på besøk til Jahn, for å synge stjernens sanger er Didrik Solli-Tangen (29), Hanne Sørvaag (36), Elisabeth Andreassen (58), Alexander Rybak (30) og Benedicte Adrian (53).

- Du betyr mye. Etter musikalske hyllester blir det også prat og mimring ved middagsbordet, og Teigen ser tilbake på sin spektakulære musikalske karriere. Han har deltatt i Melodi Grand Prix hele 14 ganger og slår dermed Carolas fem bidrag.

– Det er jo ikke klokt, mener Carola, som rører Jahn med sine gode ord; – Du betyr virkelig så mye for meg, og det er noe spesielt mellom oss.

«En hyllest til Jahn Teigen» ser du på TVNorge lørdag kl. 20.30.

LES OGSÅ: Derfor rømte Jahn Teigen til Sverige