Kristoffer Joner:

- Det er noe «nice» med å være singel

Skuespilleren er omgitt av folk på jobb, men når han kommer hjem er han alene.

FOLKEKJÆR: Skuespiller Kristoffer Joner (45) tror ikke mennesker er laget for å være alene. Foto: NTB Scanpix
FOLKEKJÆR: Skuespiller Kristoffer Joner (45) tror ikke mennesker er laget for å være alene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespilleren Kristoffer Joner (45) leverer den ene sukessrollen etter den andre i norsk film- og TV-bransje. I slutten av måneden er han akutell med oppfølgeren til katastrofefilmen «Bølgen», som har fått tittelen «Skjelvet».

Der spiller han geologen Kristian som sammen med samboeren Idun, spilt av Ane Dahl Torp (43), er foreldre til to barn.

Tom leilighet

På hjemmebane er det anderledes. Når Joner er ferdig på jobb, kommer han hjem til tom leilighet.

I et intervju med Dagbladet Magasinet forteller han at han for tiden er singel.

- Det er noe «nice» med å være singel. Samtidig tror jeg ikke vi mennesker er laget for å være alene, sier han i intervjuet og legger til:

- Jeg har en veldig fin jobb, en ekstremt sosial jobb, men jeg kommer hjem til tom leilighet, og da er det sånn: Ja, ja, her var det tomt.

Tidligere var Joner sammen med regissør og manusforfatter Gine Therese Grønner. De to fikk datteren Téa Grønner Joner (14) sammen før forholdet tok slutt i 2010. Grønner bor nå i Bergen med deres felles datter.

Saken fortsetter nedenfor.

Bølgen: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp og Jonas Oftebro måtte ha spesialtrening for å takle undervannscenene i den norske actionfilmen. Video: Sveinung U. Ystad Vis mer Vis mer

Samarbeider med eksen

Selv om Kristoffer Joner har vært singel etter bruddet med Grønner, har han ikke nødvendigvis gitt opp kjærligheten helt.

- Mange tror kanskje at forelskelse er en ungdomsgreie, men det morsomme er at det er en like reell problemstilling for førtiåringer. Det der forelskelsestullet, det stopper jo aldri, sa Joner til Se og Hør i 2013.

For to år siden kom kortfilmen «Krampaktig», som er laget av eks-samboeren. Der spiller 45-åringen mot både eksen og datteren deres. I kortfilmen viser trekløveret virkeligheten bak familieglansbildet som gjerne fremheves i sosiale medier.

- Alle som har levd litt og har hatt lengre forhold vet at det er perioder som er tøffe og harde, og man blir kanskje slemme med hverandre, sa Kristoffer Joner til Dagbladet den gang.

Tidligere har «Villmark»-stjernen sagt til Se og Hør at datteren har en egen evne til å sjarmere ham i senk:

- Jeg skulle kanskje vært strengere av og til. Hun er jo jente og klarer å manipulere pappaen sin og vinner de fleste diskusjoner, men det må jeg bare slå meg til ro med, sa skuespilleren i 2012.

Saken fortsetter under videoen:

Måtte gi fra seg hovedrolle

Kristoffer Joner skulle egentlig spilt hovedrollen i TV 2s kommende thriller-dramaserie «Kielergata».

Men i januar meldte TV 2 at Joner måtte trekke seg etter å ha brukket foten.

- Jeg har hatt en ulykke på jobb, som viste seg å være enn mer seriøs skade enn det man først trodde. Det vil si at jeg ikke er i stand til å jobbe på tre måneder, og må si fra meg rollen i «Kielergata», sa Joner til Dagbladet.

Det var under innspillingen av «Skjelvet», det gikk galt for skuspilleren.

- Et stunt gikk feil, sånt kan skje, men foten min henger fortsatt på, fleipet Joner og henviste til at TV 2 omtaler ham som «kvestet».