SELVSIKKER JOWST: Joakim With Steen (bildet) og Aleksander Walmann regner med å sikre seg en plass i årets Eurovision Song Contest-finale etter årets andre semifinale torsdag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SELVSIKKER JOWST: Joakim With Steen (bildet) og Aleksander Walmann regner med å sikre seg en plass i årets Eurovision Song Contest-finale etter årets andre semifinale torsdag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Jowst i Eurovision Song Contest 2017:

- Det er noe alvorlig galt hvis vi ikke går til finalen

Joakim With Steen tror Norge får en plass i ESC-finalen, selv om lysmaska skulle svikte når det gjelder som mest.

Publisert

With Steen måtte derimot vente på bekreftelsen til sceneshowet var over.

Onsdag ettermiddag og kveld fikk Norges håp i Eurovision Song Contest, Joakim With Steen (27) og Aleksander Walmann (31), en ikke ideell oppladning til kveldens semifinale.

Lysmaska til With Steen, som er blitt Jowst' signatur på scenen, virket ikke under noen av de to generalprøvene. Og fagjuryen i ESC avla sine stemmer basert på onsdagens siste generalprøve.

Torsdag ettermiddag møtte norsk presse With Steen på Eurovision-arenaen. Låtskriveren og produsenten, og mannen bak artistnavnet Jowst, sier at LED-maska nå skal fungere som den skal.

Og hvis den svikter igjen i kveld, kommer ikke det til å ha noen avgjørende betydning, ifølge 27-åringen:

- Det er ikke så farlig om den ikke funker i kveld. Vi kommer til å gå videre i kveld, med eller uten lys i maska. Hvis vi ikke gå videre til finalen, er det noe alvorlig galt, mener With Steen.

- Men maska må funke for å vinne hele greia, legger han til.

Saken fortsetter under bildet.

KLAR FOR SHOW: Joakim With Steen «beeper» seg ut fra artistområdet i ESC-arenaen i Kiev. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR FOR SHOW: Joakim With Steen «beeper» seg ut fra artistområdet i ESC-arenaen i Kiev. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

«Bonus» med lys i maska

Under kveldens semifinale er det publikum og Eurovision-fans over hele verden som skal avlegge sine stemmer, men jurystemmene ble altså avlagt allerede i går. Og disse stemmene har akkurat like stor betydning for resultatet som stemmene fra seerne.

Joakim With Steen innrømmer at han er redd for at maska ikke kommer til å virke under semifinalen, men understreker at han prøver å ikke tenke på den. I stedet velger han å se positivt på muligheten for at den svikter nok en gang.

LA DET BLI LYS: Under MGP-generalprøven i Oslo i mars, lyste maska som den skulle. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
LA DET BLI LYS: Under MGP-generalprøven i Oslo i mars, lyste maska som den skulle. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

- Det er egentlig veldig kult om vi går videre uten lys i maska. For da blir det jo enda kulere når maska lyser i finalen, sier han.

With Steen legger til at han var klar over at LED-maska ikke virket da han og Walmann gikk på scenen under den første generalprøven.

- Da visste vi at noe var galt, at ikke alt var som det skulle. Og da klarte jeg ikke å leve meg inn i det i det hele tatt. Men før den andre generalprøven trodde jeg at den var reparert, så da gjorde vi det kjempebra! Og jeg tror ikke juryen ble påvirket negativt, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

MØRKLAGT: Både under onsdagens første og andre (bildet) generalprøve, sviktet LED-maska til Joakim With Steen. Mikrofonstativet til vokalist Aleksander Walmann lyste derimot. Foto: AFP/ NTB scanpix
MØRKLAGT: Både under onsdagens første og andre (bildet) generalprøve, sviktet LED-maska til Joakim With Steen. Mikrofonstativet til vokalist Aleksander Walmann lyste derimot. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

- Har hatt en «fight» om maska

Etter at Jowst ikke fikk vist fram lysmaska under onsdagens generalprøver, leverte NRK uansett en klage til Den europeiske kringkastingsunion (EBU) for å få gjøre en ny generalprøve. Klagen ble ikke tatt til følge, men EBU ba juryen om å se bort fra at maska ikke fungerte.

Leder for den norske delegasjonen, Stig Karlsen, sier til Seoghør.no torsdag ettermiddag at de har gjort alt de kan for å forsikre seg om at maska skal lyse under semifinalen.

- Min og delegasjonens jobb er å gå og banke på dørene til produsenten, rett og slett, og kreve vårt for at de tingene vi mener bør utbedres, blir utbedret. Og jeg syns vi er blitt hørt på veldig, veldig mye, det er en veldig proff og fin gjeng her, sier han, og fortsetter:

POSITIVE: Både delegasjonsleder Stig Karlsen (t.v.) og MGP-general Jan Fredrik Karlsen var i godt humør før semifinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
POSITIVE: Både delegasjonsleder Stig Karlsen (t.v.) og MGP-general Jan Fredrik Karlsen var i godt humør før semifinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Og så har vi hatt en liten «fight» her nå om denne maska, for å få det på plass. Vi er blitt lovet at dette nå skal fungere, på prøvene og på sending i kveld. De har gitt oss garanti for det, og da gir vi dem den tilliten og gleder oss til å stå på scenen med Jowst òg lys i maska! Det blir gøy, sier Karlsen.

- Lysmannen fikk en god klem

Kort til etter Dagbladets intervju med delegasjonslederen, gikk Jowst på scenen i Kiev International Exhibition Centre for sin tredje og siste generalprøve. Og der fungerte maska - heldigvis - som normalt.

- Det var herlig! Jeg var veldig skeptisk før vi gikk på scenen. For alt så ut til å være i orden, men jeg visste at vi ikke fikk sjekka det ordentlig før vi faktisk var på scenen, for det er der det riktige signalet blir sendt til maska. Så jeg var veldig spent, sier With Steen til Seoghør.no etter å ha gått av scenen.

På storskjermene i pressesenteret kunne presse fra hele verden se at maska fungerte utmerket mens «Grab the moment» ble framført for siste gang før semifinalen.

MGP-VINNERE: Aleksander Walmann og Joakim With Steen blir grillet i kunnskapsquiz om hverandre. Video: Bjørn Langsem / Ingrid Cogorno Vis mer

With Steen måtte derimot vente på bekreftelsen til sceneshowet var over.

- Jeg fikk først vite at det funka da jeg gikk av scenen og løftet hendene opp foran øynene, for da så jeg gjenskinnet av lyset. Og da tenkte jeg bare: «Jess, det funka», men så fikk jeg en liten sånn bekymring: «Åh, var det først nå den funka, eller har den funka hele veien?», sier han til Dagbladet, og avslutter:

- Så gikk jeg ned til han karen som har ansvaret for lys og sånt, og så spurte jeg ham: «Funka det?» Da svarte han: «Ja, det funka», og da ga jeg ham en god klem og sa: «Så bra!»

LES OGSÅ: Dette er noe som ikke gir en god magefølelse

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer