- Det er nesten litt på kanten

Tysklands Lena Meyer-Landrut får angivelig synge to ganger i finaleshowet. Ikke nødvendigvis en fordel, mener MGP-eksperter.

GJØR ESC-COMEBACK: 20-åringen representerer Tyskland for andre gang i Eurovision Song Contest. Foto: All Over Press
GJØR ESC-COMEBACK: 20-åringen representerer Tyskland for andre gang i Eurovision Song Contest. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Fredag 14. mai er det duket for Eurovision-finale i Düsseldorf, hvor Lena Meyer-Landrut (20) er en av deltagerne. For ett år siden vant den tyske jenta Europas hjerter, og stakk av med Eurovision-seieren med låta «Satellite».

I et telefonintervju med VG tirsdag, avslører artisten imidlertid at hun ikke bare kommer til å framføre sin nye låt «Taken by a Stranger» i finalen, men til avisen røper Lena at hun også angivelig skal framføre «Satellite» som en del av åpningsnummeret.

Morten Thomassen, leder i den norske MGP-klubbben, reagerer på at det kan virke som om 20-åringen skal synge to ganger.

- Nå er jo ikke dette bekreftet, men dersom det er tilfellet, er det nesten litt på kanten, synes jeg. At en deltager får vise seg fram to ganger, høres litt merkelig ut, og det tror jeg nok at noen av de andre deltagerne vil reagere på, sier Thomassen til Seher.no.


MGP-general Per Sundnes tror imidlertid ikke at det er noen fordel for 20-åringen å synge to ganger.

- Jeg tror det er en ulempe, fordi jeg tror de hjemme har et sånn rettferdighetssans, og at de tenker at «siden hun vant i fjor, vil ikke jeg bruke penger på å stemme på henne i år», sier han til Seher.no.

Og selv om Thomassen mener det i utgangspunktet kan virke urettferdig at Lena får synge to ganger, tror heller ikke han at det nødvendigvis vel bli en fordel dersom hun framfører «Satellite»-først.

- Det kan også bli en ulempe, siden låten hun stiller med i år er så forskjellig fra Satellite, så det kan jo bli en nedtur for folk når hun framfører den etterpå.

Og Sundnes er enig.

- Den nye låten til Lena er dårligere, sier han.

Selv om Thomassen synes det virker rart, er det slett ikke nytt for året at fjorårets vinner deltar i åpningsshowet.

- Det har jo vært en tradisjon tidligere at vinneren framfører fjorårets vinnerlåt under showet, og ettersom det ikke har skjedd siden 50-tallet at en deltager representerer samme land to ganger på rad, får vi jo en ny problemstilling i år.

Sundnes, som allerede er på plass i Düsseldorf, sier til Seher.no det lover godt for Norges representant, Stella Mwangi, foran semifinalen 10.mai.

- Stella har fått vist seg fram mye i det siste, og hun ligger for øyeblikket som nummer to på oddsen her i pressesenteret.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Derfor ble Stella oppløst i tårer  


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer