FLØRTER: Lene Alexandra Øien flørter med scientologien i et Dagbladet-intervju. Foto: Thomas Horni / Seoghør.no
FLØRTER: Lene Alexandra Øien flørter med scientologien i et Dagbladet-intervju. Foto: Thomas Horni / Seoghør.no Vis mer

- Det er naivt

Politiker Olav Gunnar Ballo mistet datteren etter en scientologi-test. Nå reagerer han på Lene Alexandras flørting med sekten.

Publisert
SEHER.NO: I mandagens utgave av Dagbladet snakker Lene Alexandra Øien (30) ut om sitt forhold til scientologien. Øien flørter med scientologien, som hun sier hun er nysgjerrig på.

- Jeg har forstått at man ikke skal si høyt at man har lest scientologi-bøker. Men det er ikke «scary», scientologi er bare selvutvikling. Det handler om å ha tro på seg selv, sier hun til avisen.

Uttalelsene får Ap-politiker Olav Gunnar Ballo (55) til å reagere. Ballo har tidligere gått ut mot scientologien, etter at han mistet datteren Kaja i 2008. Hun tok sitt eget liv etter å ha tatt en personlighetstest som scientologikirken hadde laget.

- Det er naivt, og ikke så mye mer å si om det. Scientologi er ren utnytting av folks naivitet, forteller Ballo til Seher.no.


Ballo har sittet tre perioder på Stortinget for SV, men byttet i høst beite og ble politiker i Arbeiderpartiet. Han ga i 2009 ut boken «Kaja: 1988-2008», og har satt seg godt inn i hva scientologikirken driver med.

- Hva Lene Alexandra vet eller ikke vet, har ikke jeg peiling på. Men etter å ha brukt lang tid på å sette meg inn i hva denne sekten driver med, har jeg fått rimelig god innsikt, og jeg kan på generelt grunnlag si at scientologien lurer folk for penger, noe lederne har tjent seg søkkrike på.

Øien forteller at hun ikke er medlem av sekten, men ønsket å danne seg sin egen oppfatning.

Tom Cruise og John Travolta er blant scientologiens mest kjente tilhengere. Her i Norge er «Idol»-dommer Hans-Erik Dyvik Husby en uttalt tilhenger av sektens ideer. Dyvik Husby er venn av Lene Alexandra.

Lene Alexandra opplyser til Dagbladet mandag at hun ikke ønsker å kommentere kritikken av Scientologikirken.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Scientologi-budska på på TNT-cover

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer