Ane Dahl Torp om streiken:

- Det er mye som står på spill

Skuespilleren er frustrert over den pågående streiken.

HAR TO EPISODER IGJEN: Skuespiller Ane Dahl Torp håper at partene kan komme til en enighet slik at de kan fortsette innspillingen av tv-suksessen. Foto: NTB Scanpix
HAR TO EPISODER IGJEN: Skuespiller Ane Dahl Torp håper at partene kan komme til en enighet slik at de kan fortsette innspillingen av tv-suksessen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Skjelvet»-aktuelle Ane Dahl Torp (43) og Kristoffer Joner (45), var til stede under torsdagens første sending av «Senkveld» med programlederne Helene Olafsen (28) og Stian Blipp (28).

Ane skulle etter planen være godt i gang med innspilling av sesong to av NRK-serien «Heimebane», men etter at tv-serien ble rammet av streik i begynnelsen av måneden har det stått bom stille.

Ifølge Dagbladet var det Norsk Filmforbund og Virke som ikke klarte å komme til enighet. Partene meklet om to ulike overenskomster, tv-drama og tv-underholdning, og ble kun enige på underholdningsområdet, slik at de ikke ble rammet av streiken.

Dermed er «Heimebane» fremdeles rammet av streiken, da serien går under kategorien tv-drama.

- Bare to episoder igjen

Da Se og Hør møtte 43-åringen under torsdagens «Senkveld»-innspilling, fortalte hun om frustrasjonen rundt «Heimebane»-streiken.

- Livet mitt er veldig hardt rammet av streiken med «Heimebane», og jeg håper intenst at partene der kan snakke sammen og komme til en enighet, forteller skuespilleren.

Ifølge Ane skal den populære tv-serien ha rukket å spille inn seks episoder før streiken inntraff.

- Det er bare to episoder igjen, men der har vi stått på stedet hvil i over to uker snart, og det er mye.

Saken fortsetter nedenfor.

Spionerte på Vålerenga

På spørsmål om hva skuespilleren har brukt tiden på under den pågående streiken, fortalte Ane at hun blant annet har spionert på fotballtrening.

- Senest i dag var jeg i Vålerenga for å hente litt inspirasjon. Jeg spionerte på treningen mens de varmet opp til hjemmekampen mot Rosenborg på søndag.

I NRK-serien spiller Ane Dahl Torp og John Carew (39) hovedrollene, og innspillingen av sesong to begynte i mars i år. Ane spiller rollen som Helena Mikkelsen - Norges første kvinnelige eliteserietrener.

KOLLEGAER: Skuespillerne Ane Dahl Torp og John Carew spiller hovedrollene i NRK- suksessen «Heimebane».
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
KOLLEGAER: Skuespillerne Ane Dahl Torp og John Carew spiller hovedrollene i NRK- suksessen «Heimebane». Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

I tiden fremover fokuserer hun på å gjøre de to siste episodene så bra som overhodet mulig.

Skuespilleren forteller at hun har troen på at begge parter kan komme til en enighet, slik at de kan få spilt inn de to siste episodene av tv-serien.

- Jeg håper de forter seg og går hverandre i møte. Når ting har gått så langt så må jo begge parter gi litt, det er sånn det er, og utover det håper jeg at det tar slutt, fortalte hun og la til:

- Det er mye som står på spill akkurat nå.

Klinte til på scenen

«Heimebane» har vært en av de store favorittene fra året som har gått, og da Ane stakk av med prisen for beste kvinnelige skuespiller under årets Gullruten var det stor jubel i salen.

Da skuespilleren gikk opp på scenen for å motta prisen, holdt hun ikke bare en tale, men hun valgte også å kysse den tidligere Senkveld-programlederen Harald Rønneberg (45) på munnen.

FUKTIG: Da Ane Dahl Torp sikret seg tittelen som årets beste kvinnelige skuespiller tidligere i år, feiret hun med å kysse den tidligere «Senkveld»-programlederen Harald Rønneberg. Foto: Espen Solli/ TV 2
FUKTIG: Da Ane Dahl Torp sikret seg tittelen som årets beste kvinnelige skuespiller tidligere i år, feiret hun med å kysse den tidligere «Senkveld»-programlederen Harald Rønneberg. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Til Se og Hør fortalte Ane tanken bak det spontane kysset.

- Det var en gammel vits. På Senkveld for mange år siden hadde han sånn «Harald gjør ting han ikke kan», og da skulle han ha sånn filmkyss. Og da kysset vi. Og så sa han: Henne har jeg klina med. Så det var en vits.

Var ingen fotballfan

Da Se og Hør møtte 43-åringen ved Ullevaal stadion i mars, fortalte hun at «Heimebane» er en serie for folk som både elsker og hater fotball. Selv mener hun at hun alltid har tilhørt den siste kategorien.

- Det er ikke så mange som hater volleyball, men fotball har mange som enten elsker eller hater det. Jeg har tilhørt de som hater før, så for å kunne gjøre denne rollen, var jeg helt nødt til å sette meg inn i spillet og hele kulturen rundt.

Ane har Vålerengas trener Ronny Deila (42) å takke for at hun i forberedelsene til rollen fikk bli med og se hvordan fotballverdenen fungerer fra innsiden.

Selv er Ane gått fra å hate fotball, til å bli en ekte «Enga»-patriot. På spørsmål om hun hadde blitt en supporter kunne hun svare:

- Ja, jeg er supporter. Jeg har fått et hjerte for klubben. Det er ekstra lett for meg, for jeg bor jo på Vålerenga. Det er helt naturlig for meg, jeg ser det jo rundt meg på alle bauger og kanter - hva fotball kan bety for et lokalmiljø, fortalte Ane.

LES OGSÅ: Kristoffer Joner sykemeldt etter filminnspilling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer