«Exit 2» nominert til gjev pris:

- Det er mye galt med verden

- Det er absurd, mener produsent Petter Testmann-Koch.

NOMINERT: Tv-serien som har vært på «alles» lepper er nå nominert til en internasjonal pris. Foto: NRK / Fremantle
NOMINERT: Tv-serien som har vært på «alles» lepper er nå nominert til en internasjonal pris. Foto: NRK / Fremantle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at ivrige tv-tittere i Norge og utlandet har latt seg fengsle av historiene i «Exit»-universet. Rekordmange har sett seriens to sesonger om dop, damer og drama, og i 2019 ble det NRKs mest strømmede serie.

Derfor kommer det kanskje heller ikke som noen overraskelse at seriens andre sesong, «Exit 2», er nominert til en stor, prestisjefylt internasjonal pris denne høsten.

EXIT: Serien om grisegutta fra finansverdenen er tilbake på skjermen. Se traileren til sesong to her. Video: NRK Vis mer

- Absurd

I selskap med gigantiske Netflix-serier som «The Crown» og «La Casa de Papel» er nemlig «Exit 2» blant de nominerte seriene i C21 International Drama Awards i kategorien «Best returning series».

- Det er absurd. Det er faktisk hysterisk morsomt, for «The Crown» har mer enn en milliard kroner mer i budsjett enn «Exit», ler produsent Petter Testmann-Koch til Se og Hør da vi ringer torsdag kveld.

Det er spesielt disse to seriene produsenten trekker fram når han skal beskrive hvor hyggelig det er å være nominert.

Han forteller ærlig at han ikke har særlig store tanker om at de faktisk skal stikke av med seieren.

- Det er mye galt med verden, med det kan ikke være SÅ mye galt at vi faktisk vinner. Det finnes ikke én tanke om at vi skal gjøre det, men det er bare en absurd greie, flirer han videre.

FEST: «Exit»-produsent Petter Testmann-Koch deler detaljer om innspillingen av den store maskerade-festen i sesong 2. Video: Rød Løper/NRK TV Vis mer

Konkurrerer mot verdens beste serier

Utdelingen skjer i London i begynnelsen av desember. Dit håper Testmann-Koch at han får med seg serien regissør Øystein Karlsen.

- Jeg er ikke så opptatt av sånne type konkurranser, men det blir veldig, veldig moro å konkurrere mot noen av verdens beste serier. Spesielt «La Casa de Papel» og «The Crown» er jo spinnvilt, sier han, og innrømmer at de ovennevnte seriene er noen av hans favoritter.

Seriene «The Good Fight», «Baptiste» og «Line of Duty» er også nominert i kategorien.

Stjerneprodusenten innrømmer overfor Se og Hør at både han og regissør Øystein begynte å le da de fikk vite om nominasjonen.

PENISPROTESE: I sesong to av «Exit» er den Jon Øigarden som må ha på seg penisprotesen, det synes han er litt kleint og litt artig. Video: Dagbladet Vis mer

Om det blir en tredje sesong av suksesserien er fremdeles usikkert. På spørsmål om det blir en «Exit 3», svarer han nemlig.

- Det håper vi. Det er ikke noe som er endelig besluttet enda, men NRK og vi håper at vi får det til. Vi har flere historier å fortelle, så jeg håper vi får det til.

LES OGSÅ: - Det føles helt surrealistisk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer