SNAKKER UT: Therese Johaug gjester Senkveld, hvor hun forteller om tiden etter dopingdommen. Video: TV 2 Vis mer

Therese Johaug:

- Det er menneskelig å gjøre feil

Therese Johaug snakker ut om livet etter dopingdommen.

Publisert

(Se og Hør): 22. august falt drømmen om OL i Pyeongchang i grus for hele Norges langrennsstjerne Therese Johaug (29).

I kveld snakker 29-åringen i et nytt intervju på «Senkveld» på TV 2 om livet etter at dommen falt, og hvordan hun har blitt forandret som person.

- Finnes viktigere ting i livet

Den første telefonsamtalen hun hadde med sin mor, Gro Johaug etter hendelsen har satt sine spor og har gitt Therese et annet livsperspektiv.

- Som mamma sa til meg, «Åå, Therese, nå er jeg letta og glad, jeg», for hun trodde jeg var alvorlig sjuk eller at det hadde skjedd noe med Karsten eller Nils Jacob, forteller 29-åringen.

Samtalen med mamma bidro til at skistjernen har innsett at det finnes viktigere ting i livet enn dopingdommen hun fikk.

- Jeg ser i etterkant at jeg sitter her, er frisk og rask og har hele familien som er frisk og rask. Det er det viktigste her i livet, sier hun.

- Man lærer utrolig mye på et år og om hva som er viktig her i livet. De orda til mamma har brent seg fast i hodet mitt og gjør at jeg skal klare å stå gjennom den stormen her, legger Therese til.

IMPONERTE: Therese Johaug har imponert en hel nasjon en rekke ganger med sine prestasjoner i skisporet. Foto: NTB Scanpix
IMPONERTE: Therese Johaug har imponert en hel nasjon en rekke ganger med sine prestasjoner i skisporet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
GOD KLEM: Therese får støtte av mamma Gro etter å ha kjempet seg opp «Monsterbakken» under Tour de Ski i 2016. Foto: NTB Scanpix
GOD KLEM: Therese får støtte av mamma Gro etter å ha kjempet seg opp «Monsterbakken» under Tour de Ski i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Landslagslege Fredrik Bendiksen trakk seg med det samme etter hendelsen, og etter at Therese har fått tid til å tenke, har hun innsett at alle kan gjøre feil - og at utfallet kunne vært så mye værre.

- Fredrik har stått rakrygga ved siden av meg gjennom hele saken, og hjulpet meg både på Ullevål og i CAS. Vi har en god tone. Det er menneskelig å gjøre feil, sier hun og fortsetter:

- Hvis man tenker på det, så er det verre ting man kan gjøre som lege enn den hendelsen her med meg. Det kan stå mellom liv og død, forteller Therese.

STØTTE: Kjærestens Nils Jakob Hoff har vært en viktig støttespiller for Therese den siste tiden. Foto: NTB Scanpix
STØTTE: Kjærestens Nils Jakob Hoff har vært en viktig støttespiller for Therese den siste tiden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Viktigste i livet

Det er ingen tvil om at det har vært et tungt år for langrennsstjernen, og Therese har tidligere takket både familie, venner og fans for støtten.

En viktig støttespiller hun har hatt med seg hele veien, er kjæresten Nils Jakob Hoff (32).

- Han har vært den viktigste personen i denne vanskelige tiden. Han har vært enestående. Jeg hadde ikke klart det uten ham.

- Jeg må se fremover. Jeg skal gjøre så godt jeg kan for å komme tilbake, har Therese tidligere sagt til Dagbladet.

I slutten av november, i 2014, kom nyheten om at langrennsstjernen ikke lenger var singel.

Saken fortsetter nedenfor.

A post shared by Therese (@johaugtherese) on

Stjernen bekreftet at hun hadde blitt sammen med roeren Nils Jakob Hoff.

- Ja, vi er kjærester. Men jeg har ingen kommentar utover det. Jeg er ikke så glad i å kommentere privatlivet mitt i offentlige medier, kommenterte Johaug den gang til Dagbladet.

Den ellers private langrennsløperen delte i januar 2015 et kjærestebilde av de to på Instagram hvor hun skrev, «Bergensk kiler i øret», etterfulgt av en rekke hashtagger.

Paret viste seg sammen for første gang i april samme år, under en drømmetur med «Top Gear» i Holmenkollen i Oslo.

LES OGSÅ: - Vegard er jo i en helt annen liga

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer