- Det er mange år siden de var et par

Nytt skandalebilde skal ha vært kroken på døra for ekteskapet til Gwyneth Paltrow.

SEOGHØR.NO: Nyheten om separasjonen til «Iron Man»-stjernen Gwyneth Paltrow (41) og Coldplay-vokalisten Chris Martin (37) slo tirsdag ned som en bombe i Hollywood.

Men de som kjenner superparet er ikke overrasket over bruddet, sier en kilde til til nettsiden New York Daily News.

- Det er mange år siden de var et par. De spilt lykkelige for barnas skyld, og av hensynet til sine karrierer.

Foreslo samlivsterapi

TO BARN: Gwyneth og Chris har barna Moses og Apple sammen og skriver at de alltid vil være en familie.  Foto: Splash News/ All Over Press
TO BARN: Gwyneth og Chris har barna Moses og Apple sammen og skriver at de alltid vil være en familie. Foto: Splash News/ All Over Press Vis mer
FELLES ERKLÆRING: Gwyneth Paltrow og Chris Martin la ut denne erklæringen på nettsiden Goop.com tirsdag. Foto: Goop.com
FELLES ERKLÆRING: Gwyneth Paltrow og Chris Martin la ut denne erklæringen på nettsiden Goop.com tirsdag. Foto: Goop.com Vis mer
SINGEL IGJEN: Gwyneth Paltrow avviser at det har vært noen tredje person som er årsak til bruddet mellom henne og Chris Martin. Foto: Xavier Collin/Celebrity Monitor/ All Over Press
SINGEL IGJEN: Gwyneth Paltrow avviser at det har vært noen tredje person som er årsak til bruddet mellom henne og Chris Martin. Foto: Xavier Collin/Celebrity Monitor/ All Over Press Vis mer

Ifølge Daily Mail skal Chris Martin ha tatt separasjonen hardest og foreslått blant annet samlivsterapi og at familien flyttet tilbake til London i et forsøk på å redde ekteskapet.

Men bruddet ser nå ut til å være endelig.

Tirsdag la paret ut en felles erklæring på Gwyneths nettside Goop.com, der de bekrefter bruddet.

- Det er med et hjerte fullt av sorg vi har bestemt oss for å separeres. Vi har kommet til den konklusjonen at selv om vi elsker hverandre veldig høyt, så vil vil likevel gå hver til vårt, står det i kunngjøringen.

Gwyneth Paltrow har de siste årene flere ganger vært utsatt for rykter om utroskap.

I oktober gikk det rykter om at en planlagt artikkel i bladet Vanity Fair skulle avsløre en affære mellom Gwyneth og modellen Elle McPhersons ektemann Jeff Soffer i 2008.

Gwyneth - som har avvist ryktene som falske -lyktes å stanse artikkelen etter en personlig samtale med Vanity Fairs redaktør.

Kysset eks-kjæresten

Ryktestormen kom ifølge Daily Mail måneden etter at det dukket opp bilder av Gwyneth som kysser eks-kjæresten Donovan Leitch (46).

Bildene ble tatt på en baseballkamp i Los Angeles. Ved siden av Gwyneth sitter hennes to barn, datteren Apple (9) og sønnen Moses (7).

Gwyneth var sammen med Donovan Leitch - som også er skuespiller - på 90-tallet, før hun ble kjæreste med skuespilleren Brad Pitt.

Før bildet ble tatt, hadde Leitch ifølge Daily Record blitt separert fra sin kone, den skotske supermodellen Kristy Hume.

I septemter nektet Gwyneth å uttale seg om bildene, men nå sier hennes talsmann  at det har vært noe annet enn vennskap mellom de to eks-kjærestene på mange år.

- De har vært venner i over 20 år. Det har ikke vært noen annen person involvert i bruddet, slik det står i Gwyneth og Chris' brev på Goop, sier talsmannen til Daily Mail.

LES OGSÅ: Ga Gwyneth skilsmisse-gave