- Det er lov å leve videre

Else Kåss Furuseth er tildelt Wenche Foss' ærespris av Se og Hør, etter sin åpenhet om morens og brorens selvmord. Se video!

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:  Wenche Foss’ Ærespris 2012, som deles ut av Se og Hør, ble torsdag tildelt Else Kåss Furuseth og foreningen «Vi som har et barn for lite».Else Kåss Furuseth er best kjent fra TV 2s humorprogram «Torsdag kveld fra Nydalen», men har også gjort stor suksess på scenen med stykket «Kondolerer», hvor hun snakket om moren og brorens selvmord.Hun fikk også mye oppmerksomhet, da hun i oktober snakket om de to dødsfallene i NRK-programmet «Skavlan».- Mor ville neiet for Else Kåss FurusethBegge prisvinnerne deler Wenches solide grunnverdier som handler om å gi av seg selv også på de mørkeste dagene i livet.- Mor ville neiet dypt for Else Kåss Furuseth, som jeg selv også har den dypeste respekt for. Else har gjort det kunststykket å nå frem med krevende temaer på en måte som har flyttet grenser.- Det gjorde mor også, men Else har gjort det på sin helt spesielle måte, sier Wenches sønn og jurymedlem, Fabian Stang, som ble dypt rørt over engasjementet som førte til at foreningen «Vi som har et barn for lite» fikk den andre delen av prisen.- En stor æreElse Kåss Furuseth la ikke skjul på at hun syntes det var en stor ære å bli tildelt prisen.- Det er en stor ære. Det er veldig hyggelig at folk kommer og ser forestillingen min. Det er et veldig enkelt budskap: Det er lov å leve videre. Også vil jeg takke faren min, sa Else til Se og Hør.noEt stort flertall av Seoghør.nos lesere har stemt frem foreningen i konkurranse med flere sterke kandidater.Gratulerte vinnerneSjefredaktør i Se og Hør, Ellen Arnstad, var stolt og glad da hun sammen med Fabian Stang kunne dele ut prispengene på 100.000 kroner, og gratulere vinnerne på vegne av Se og Hørs lesere.- Det er i år fjerde gang vi deler ut Wenche Foss’ Ærespris.  Under prisutdelingen for to år siden var Wenche selv det naturlige midtpunktet. Vel vitende om at livet gikk mot slutten ga hun de tilstedeværende en uforglemmelig forestilling, en siste leksjon i medmenneskelighet, hjertevarme, glitter og glamour.- Hun er, på sin måte, også til stede her i dag – dagen etter at hun ville fylt 95 år. Det føles fortsatt veldig spesielt å være med på å dele ut en pris etter Wenches død – en pris hun har satt sin egen signatur på, sa Ellen Arnstad da hun ønsket velkommen til prisutdelingen i dag.Tidligere vinnere av Wenche Foss' ærespris:2009: Trond Viggo Torgersen og VIVIL-Lekene.2010: Hege Schøyen og Freestyle IL.2011: Rolv Wesenlund og MyGoodAct. Bli fan av Seoghør.no på Facebook her Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255 Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255. LES OGSÅ: Else Kåss Furuseth pusset tennene til Leo Ajkic

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer