- Det er litt som et kjærlighetsforhold

Jenny Skavlan gir tips til billig motevår.

SEOGHØR.NO: Fredag ettermiddag åpnet nye Fretex på Grünerløkka i Oslo, og i den forbindelse arrangerte skuespiller Pia Tjelta (35), Costume-redaktør Vanessa Rudjord (37) og TV-personlighet Jenny Skavlan (26) shoppekveld i de nyoppussede lokalene.

- Hva er dine beste motetips for våren dersom man skal være litt miljø- og lommebokbevisst, Jenny?

- Personlig har jeg shoppestopp helt til juni, men jeg gjemmer alltid vekk mye klær ved hver sesong sånn at jeg kan hente det frem igjen neste sesong. Så, hent det frem, stryk det, heng det opp og prøv ting sammen. Bruk litt tid på klesskapet ditt! Det er litt som et kjærlighetsforhold: ikke bare «rush», men sett av litt tid. Plutselig får man en åpenbaring om at skjorten og skjørtet man ikke trodde passet sammen faktisk gjør det.

Men selv om man har veldig lyst til å følge med på trendene trenger man ikke kjøpe alt nytt for å følge med på de nyeste motene, hevder den talentfulle TV-personligheten.

- Hvis du blir inspirert av et gatemotebilde, en blogg eller en visning, prøv å se på hva du selv har som faktisk kan passe. Man trenger ikke nødvendigvis gå ut å kjøpe helt nye mønstrede klær fordi at det er trendy akkurat nå, for man kan bruke ting som har mønster fra før - og mote er veldig ofte bare måten man setter sammen ting på.

Hør flere tips fra Jenny Skavlan i intervjuet i videoen øverst i saken!

LES OGSÅ: - Jenny skal lære meg å sy i sommer