SKAPER DEBATT: James "Jim" Harold Stirling har skapt splid nblant deltagerne i TV 2-satsningen "Prosjekt X". Foto: TV 2
SKAPER DEBATT: James "Jim" Harold Stirling har skapt splid nblant deltagerne i TV 2-satsningen "Prosjekt X". Foto: TV 2Vis mer

- Det er litt overdrevent

Men reality-deltageren tror Jim bare er en brikke i TV 2-spillet.

SEHER.NO: I TV 2-programmet "Prosjekt X" skal ti deltagere gjøre hva de kan for å bygge en barnehage i Namibia i løpet av én måned. To av dem er Ronny Hushovd (34) og James Harold Stirling (49), bedre kjent som "Jim".

Men det er ikke bare vennskapelig blod mellom Ronny og Jim. Flere ganger har seerne nemlig blitt vitne til høylytte krangler, først og fremst på grunn av Jims arbeidsinnsats. Men selv mener Hushovd at de har et godt forhold.

- Det kan kanskje virke litt av og på, men jeg og Jim har faktisk et bra forhold. Det hele ligger vel i at jeg personlig ser på meg selv som en arbeidsmann, som helst ikke vi forstyrres - mens Jim har en annen visjon. Og da sier jeg ifra, sier han til Seher.no.

Australskfødte James Harold Stirlig har i programmet aldri lagt skjul på at han liker å slå av en prat med de andre mellom - eller midt i - arbeidsøktene. Men dette er ikke det eneste som har skapt debatt i TV 2-satsningen. Også det faktumet at Jim foret løshundene i området med bein, samt at han hardnakket hevder at han er avhengig av sin morgen-te, har skapt misnøye.

Ifølge Hushovd er derimot ikke diskusjonene så ille som de kan se ut på TV-skjermen.

- Det er nok litt overdrevent, ja. Selv har jeg byggeerfaring, og involverer meg derfor mye. Da blir det også ofte til at jeg tar "støytene". Sånn må det bare bli, forteller 34-åringen, som understreker at man her har satt sammen en gruppe på ti personer med helt forskjellig bakgrunn og egenskaper.

- Slik jeg ser det, er nok Jim en brikke som av TV 2 og produksjonsselskapet ikke bare er valgt ut på grunn av jobben han skal gjøre. Mange av deltagerne har aldri bygget noe som helst, men nå har det seg sånn at man også skal hjelpe landsbyen på andre områder. Hvis alle hadde hatt bygging som beste egenskap, ville vi hatt ti personer som meg.

For Jim har også sine positive sider, skal man tro entreprenøren som er bosatt i Skien.

- Han lager tross alt show for barna. Han er flink til å underholde og gjør en god figur der, mener han.

"Prosjekt X"-deltageren legger likevel ikke skjul på at han reagerte svært negativt da "arbeidskollegaen" delte ut bein til løshundene i nabolaget.

- Når vi har spist et måltid, mener jeg at det er helt feil å dele ut kjøttbein til nabobikkjene! Men Jim har jo egen bikkje... Nei, nok om det...

Tidligere denne uka skrev Seher.no om at Ronny Hushovd tidligere var et stort sykkeltalent, men at han måtte legge opp etter en velt i Sverige som 20-åring. Likevel trener han ofte på sykkelen sammen med sin bror, Thor Hushovd.

"Prosjekt X" ser du på TV 2 lørdager klokka 20.00.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Jeg orker ikke se ham på TV