- Det er like før jeg kliner til Stig og Harald nå!

Tommy Steine forklarer "71 grader nord"-utbruddet.

KALD OG SLITEN: - Det verste var lite søvn, at jeg var kald hele tiden, det var ekstremt kaldt til tider, sier Tommy Steine om opplevelsen med 71 grader nord.  Foto: TVNorge
KALD OG SLITEN: - Det verste var lite søvn, at jeg var kald hele tiden, det var ekstremt kaldt til tider, sier Tommy Steine om opplevelsen med 71 grader nord. Foto: TVNorge Vis mer
SEHER.NO: Mandag var det klart for sesongstart på "71 Grader Nord - Norges Tøffeste Kjendis", der en rekke kjendiser fikk noen ublide møter med den norske naturen. En av deltagerne var komikeren og programlederen Tommy Steine (40), som ikke helt vet hvorfor han ble med på programmet.

  - Akkurat det har jeg lurt på tusen ganger selv. Men jeg har sagt til meg selv at om jeg noen gang skulle delta i et reality-program, måtte det bli ”71 Grader Nord”. Så ville jeg jo teste meg selv, og se om jeg klarte det, sier han til Seher.no.

Og forberedelsene før turen startet, innrømmer Steine at kunne vært bedre. Allerede i starten merket 40-åringen blodslitet og uttalte blant annet i programmet at dett var: "En av mine største fysiske anstrengelser siden fødselen for 40 år siden. "

- Jeg fikk ikke så god tid til å forberede meg, fordi jeg visste først at jeg skulle delta en måned før det begynte. Men jeg fikk trent litt. Det var derimot litt for lite, og 25 minutter ut i turen merket jeg at jeg var i for dårlig form.

Deltagerne fikk helt i starten beskjed om å hoppe fra et helikopter og ned i et vann i Nissedal, noe mange syntes var en skummel opplevelse. Men for Tommy var det andre ting som var verre enn selve hoppet.

- Selve hoppet var ikke det verste, men det var jo høyt, 14-15 meter. Jeg traff jo vannet fort.

- Det verste var lite søvn, at jeg var kald hele tiden, det var ekstremt kaldt til tider. Og det var ille å klatre i en 700 meter høy fjellvegg, sier han til Seher.no.

Da Tommy begynte å slite i den første tunge stigningen, spurte Harald Martin Brattbakk og Stig Kjos gjentatte ganger om de skulle bære utstyret hans. Det irriterte Steine, som fikk et lite utbrudd og sa: "Det er Like før jeg kliner til Stig og Harald nå, om de spør om å ta sekken en gang til".


Men han hevder at det hele ikke var ment så negativt som det hørtes ut.

- Den første bakken var bratt og lang. Så Stig og Harald maste om å ta sekken min, sikkert for å være grei, men de fikk meg til å føle meg enda dårligere. Derfor ba jeg dem om å holde kjeft, ellers skulle jeg kline til dem. Men det var bare en humor-kommentar, jeg var faktisk ikke sint én gang på turen, jeg var i veldig godt humør.

Programlederen forteller til Seher.no at han ikke angrer på at han deltok i "71 Grader Nord", og at han følte seg i mye bedre form etter at turen var over.

- Jeg var utvilsomt i bedre form enn før, de første månedene etter turen.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Var som å være på flukt