USIKKER: TV-personlighet Robert Stoltenberg innrømmer at han synes det er lettere å spille rollefigurene sine enn å være seg selv. Her er han avbildet på Aschehougs hagefest i august 2012. Foto: Stella Pictures
USIKKER: TV-personlighet Robert Stoltenberg innrømmer at han synes det er lettere å spille rollefigurene sine enn å være seg selv. Her er han avbildet på Aschehougs hagefest i august 2012. Foto: Stella PicturesVis mer

- Det er lettere å være Narvestad enn meg selv

Skuespiller Robert Stoltenberg snakker ut om seg selv og rollefigurene sine.

SEOGHØR.NO: TV-personlighet Robert Stoltenberg (47) er blitt kjent over hele landet for sine særegne rollefigurer i NRK-serier som «Borettslaget» og «Hundehjørnet». 

Han er aller mest kjent for rollen som vaktmesteren i Tertitten borettslag, Roy Narvestad. Og overfor Tom Egeland, som har intervjuet ham i lørdagens Dagbladet Magasinet, innrømmer han at det finnes en slags trygghet i rollefiguren:

- Det er enklere å spille Narvestad enn å være meg sjøl. Jeg vet bedre hva Narvestad skal si for noe enn hva jeg sjøl skal si. Jeg kan føle meg så usikker, det må være enorm terapi å få spille de figurene.

Overfor media fremstår skuespilleren og den utdannede TV-produsenten som temmelig privat. Men noe av personligheten hans avsløres gjennom de fargerike rollefigurene. For eksempel deler han en del personlighetstrekk med den hissige vaktmesteren.

- Ja, ta Narvestad. Den irrasjonelle tankegangen. Det der irritable... Jeg er en sånn som blander meg borti mange ting, sier han i intervjuet.

- Ikke misforstå. Jeg er ikke sånn som Narvestad. Nei! legger Stoltenberg bestemt til.

Robert Stoltenberg blir å se mer på TV fremover. Fra februar dukker han opp i «Underholdningsavdelingen» på NRK, der han til en forandring må dele scenen med seks andre.