HÅPLØS KJÆRLIGHET: Mikkel Gaup spiller mot den lokale skuespilleren Eva Oppen Solheim i Bronsebukkene på Jevnaker. Foto: BT Stokke, Fotograf Andvord
HÅPLØS KJÆRLIGHET: Mikkel Gaup spiller mot den lokale skuespilleren Eva Oppen Solheim i Bronsebukkene på Jevnaker. Foto: BT Stokke, Fotograf AndvordVis mer

- Det er lett å spille forelsket

Mikkel Gaup revet med i dramatisk trekantdrama.

SEHER.NO: - Gorm er en djerv jeger, en mann med flotte kvaliteter og som dessuten er svært forelsket, forteller Mikkel Gaup (40) begeistret om sin nye rollefigur, bronsealderjegeren Gorm.

- Kjenner du deg selv igjen i rollefiguren? Er du forelsket?

- Jeg liker i alle fall å gå på jakt, sier Mikkel til Seher.no med et lurt smil. - Men det er lett å spille forelsket når du har en så søt og flink motspiller som jeg har i dette stykket.

Helten fra "Kautokeinopprøret" og "Veiviseren" har gått fra smoking og premierefester i filmfestivalen i Cannes til friluftsteateret "Bronsebukkene" på Jevnaker. Her spiller han jegeren Gorm som faller for stammens vakreste kvinne Sol, og havner dermed i et dramatisk trekantdrama.

- Er det et stort sprang å gå fra Cannes til amatørteater?

- Nei, sier Mikkel og ler. - Det regnet i Cannes også.

Den samiske skuespilleren som tidligere har gått ned den røde løperen på Oscar-utdeling i Hollywood, føler seg vel så hjemme på en utescene blant amatørskuespillere.

- Jeg liker ikke å kalle dem amatører. Dette er kjempeflinke folk som brenner for det de gjør og virkelig går i dybden på karakterene sine. Dessuten er det så flott å jobbe utendørs og få være i kontakt med naturen med sol og regn.

Mikkel er glad i friluftsliv og forteller at han har gått på jakt siden han var guttunge og fulgte med bestefaren i fjellet.

Den jordnære skuespilleren får skryt av sine medspillere.

- Mikkel er med og skaper god stemning i gruppa. Han er absolutt ingen primadonna. Vi er veldig glad for å ha ham med, sier Kristin Brenli, manusforfatter og skuespiller.

Mikkel Gaup er også glad for å få sjansen til å jobbe sammen med regissøren Arnulf Haga som i syv år regisserte Norges største og mest kjente friluftsteater "Spelet om Heilag Olav" på Stiklestad i Nord-Trøndelag.

- Når folk kommer til deg med øyne som lyser av engasjement og iver, da er det ikke mulig å si nei til å være med, sier Mikkel om hvorfor han takket ja til rollen.

Nils Gaup er en annen regissør som Mikkel har jobbet tett med i både "Veiviseren" og "Kautokeino-opprøret". Tidligere i vinter kunne det virke som de to hadde røket uklar etter filminnspillingen. Mikkel ble sitert i Nordlys på at han kalte suksessregissøren for en "hestkuk" som forskjellsbehandlet skuespillerne under innspillingen av "Kautokeino-opprøret".

- Hestkuk på nordnorsk betyr "Jeg elsker deg". Nils Gaup er en flott fyr, sier Mikkel til Seher.no og forklarer at det ikke er noe vondt blod mellom de to fjerne slektningene.

"Bronsebukkene" spilles på Midtre Olimb Gård på Jevnaker 19.-22. juni og Kåre Willoch kommer til premieren torsdag for å motta prisen for "Årets bronsebukk" som vil bli delt ut av kyst- og fiskeriminister Helga Pedersen.


LES OGSÅ: Falt for 17 år yngre Camilla