Jorun Stiansen misbrukt i Frp-annonse:

- Det er kritikkverdig

Artist Jorun Stiansen var plutselig å se i en Frp-annonse på Facebook. Det falt ikke i god jord.

IKKE FORNØYD: Jorun Stiansen er misfornøyd med at hennes ansikt blir brukt i Frp's valgkamp. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
IKKE FORNØYD: Jorun Stiansen er misfornøyd med at hennes ansikt blir brukt i Frp's valgkamp. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artist Jorun Stiansen (37) er for tiden aktuell i NRKs sangkonkurranse «Stjernekamp». 37-åringen ble først kjent da hun stakk av med seieren i «Idol» i 2005, og har siden den gang vært å se i diverse sammenhenger.

Nå som hun er TV-aktuell er hun imidlertid mer i rampelyset enn hun har vært på mange år. Oppmerksomheten kommer fra flere hold - også politisk.

Nylig dukket Stiansen nemlig opp på Frp's stortingskandidat Gisle M. Saudlands Facebook-side, til Stiansens store overraskelse.

Det var Agderposten som omtalte saken først.

Visste ingenting

Ifølge avisa ble Stiansen gjort oppmerksom på Facebook-annonsen mandag, da hun var på øving til den kommende lørdagens opera-sending i «Stjernekamp».

VGIKK PÅ EN SMELL: Jorun Stiansen gikk på en smell etter å ha vunnet «Idol» i 2005. Tone Damli Aaberge, som hun møtte i finalen, visste ingenting. Video: Jan Thomas Holmlund Vis mer

Annonsen er publisert på Saudlands Facebook-side, og viser et bilde av Stiansen, tatt fra en opptreden i «Stjernekamp». Bildet er en del av en lenke, som leder leseren videre til Frp's nettside, hvis de klikker på den. Saudland er stortingskandidat i Vest-Agder.

I Facebook-annonsen står også følgende:

«Denne sangen betyr så uendelig mye, både for mennesker, samfunnet, Agder, Norge, ja hele verden, også i det politiske livet - «VI LEVER!!». Tusen takk for at DU stemmer, at du stemmer på FrP og meg. Jeg skal gjøre det jeg kan for Agder, Norge og hele samfunnet - igjen tusen takk for stemmen DIN».

Stiansen er brukt i annonsen, fordi hun lørdag framførte låta «Vi lever» på «Stjernekamp», og samme budskap som låta kommer altså fram i annonsens tekst.

- Kritikkverdig

Se og Hør har vært i kontakt med Stiansen, som henviste videre til manager Christina Øien. Øien skriver i en tekstmelding at både hun og Stiansen tar avstand fra annonsen.

- Jeg synes det er kritikkverdig at Frp her bruker Joruns gode navn og rykte til å fronte sitt budskap. Det er hyggelig at de liker låta hennes og hennes opptreden på «Stjernekamp», men å bruke hennes opptreden i en betalt annonse for partiet er hårreisende, skriver Øien.

KJENDIS-STEMMER: Vi har tatt turen ut på den rød løperen for å finne ut hva norske kjendiser stemmer ved Stortingsvalget 2021. Video: Rød Løper Vis mer

Se og Hør har ikke lyktes i å komme i kontakt med stortingskandidat Gisle M. Saudland, men fylkesleder i Agder Frp, Christian Eikeland, sier til Dagbladet at en skjermdump fra Stiansens opptreden ble brukt i annonsen, fordi de likte den og ønsket å hylle henne.

- Vi er fem stykker som oppdaterer siden. Jeg har ikke lagt den ut selv, men har tatt kontakt med den som har gjort det og bedt vedkommende fjerne den, forteller han til avisa.

Eikeland beklager hvis noen har blitt støtt av annonsen, og hevder selv at han har forsøkt å beklage direkte til Stiansen, men har ikke lyktes i å komme i kontakt med henne.

Når Se og Hør forteller manager Christina Øien om Eikelands unnskyldning, skriver hun følgende:

- Jeg håper de har lært av sine feil, setter seg bedre inn i lovverket og at dette ikke er noe som gjentar seg.

Annonsen skal nå være fjernet.

LES OGSÅ: Anniken Jørgensen bekrefter ny kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer