SUKSESS: Trond Kirkvaag, Knut Lystad og Lars Mjøen hadde stor suksess som "Brødrene Dal" på 90-tallet.
SUKSESS: Trond Kirkvaag, Knut Lystad og Lars Mjøen hadde stor suksess som "Brødrene Dal" på 90-tallet. Vis mer

- Det er klart det er litt vemodig

Brødrene Dals siste eventyr blir kinofilm, men uten at avdøde Trond Kirkvaag får sett den...

SEHER.NO: Det var i november 2007 at den kjente komikeren og skuespilleren Trond Kirkvaag døde, 61 år gammel, etter en lengre tids kamp mot kreften.

Kirkvaag var kjent som et enormt humortalent og hadde blant annet stor suksess med "Brødrene Dal", som også ble en tv-serie sendt på NRK på 90-tallet.

Sommeren 1997 spilte Kirkaag, samt "Brødrende Dal"-makkerne Knut Lystad og Lars Mjøen inn forestillingen "Brødrene Dal og Vikingsverdets forbannelse" over to uker på Tusenfryd. Kirkvaag hadde den gang ikke anledning til å være med på forestillingen, men spilte inn flere scener på forhånd.

Og nå skal disse scenene utgjøre en stor del av en ny "Brødrene Dal" kinofilm, skriver Dagbladet.

Både Lystad og Mjøen synes imidlertid det er trist å gjenoppleve "Brødrene Dal"-tiden uten deres gode venn.

- Det er klart det er litt vemodig å gjøre dette uten Trond, men vi er veldig stolte av ham og det vi gjorde sammen, så vi håper dette mer enn noe annet vil bli et hyggelig gjensyn, sier Mjøen til avisen.

Det er først nå i senere tid at det har vært mulig å lage filmen, da opptakene i mange år lå i konkursboet til en av forestillingens sponsorer, før Lystad, Mjøen og deres samarbeidspartnere sikret seg rettighetene.

Og selv om det er en 12 år gammel forestilling som nå blir film, har "Brødrene Dal"-makkerne tro på at det vil underholde.

- Humoren som Harald Eia og andre populære komikere fronter i dag er mer realistisk enn den vi står for. Likevel er det veldig mange som kommer bort til oss og forteller hvor begeistret de er for Brødrene Dal, sier Lystad og Mjøen.

Har du et kjendistips?Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Et stort tap for Norge