MÅTTE HJERTEOPERERES: Bokaktuelle Eli Rygg ble rammet av et hjerteinfarkt våren 2015 og er sykemeldt etter operasjonen. Her er den tidligere NRK-profilen avbildet på  VG-lista Topp 20-konserten på Rådhusplassen i Oslo sommeren 2011.  Foto: NTB scanpix
MÅTTE HJERTEOPERERES: Bokaktuelle Eli Rygg ble rammet av et hjerteinfarkt våren 2015 og er sykemeldt etter operasjonen. Her er den tidligere NRK-profilen avbildet på VG-lista Topp 20-konserten på Rådhusplassen i Oslo sommeren 2011. Foto: NTB scanpixVis mer

- Det er klart at jeg tenkte på døden

Eli Rygg gikk gjennom en tøff tid, etter at det ble klart at hun måtte opereres for hjerteinfarkt.

SEOGHØR.NO: Fremdeles er Eli Rygg (60) et kjent og kjært navn for mange TV-seere, etter at hun gledet små og store i NRK-serien «Portveien 2».

Forfatteren, sangeren og barnepleieren er i disse dager aktuell med boken «Jeg vet at man kan bli helt glad igjen».

I våres var situasjonen en ganske annen. Da lå hun innlagt på Ullevål sykehus i en hel måned, etter å ha blitt hjerteoperert etter et infarkt. Det forteller den ferske 60-åringen til Her og Nå.

- Det er klart at jeg var borti døden da - tenkte på den. Men jeg har ikke vært redd, bare kjent redsel for å bli forlatt. At noen skulle stikke ifra meg, sier Rygg til ukebladet om tiden før operasjonen.

Eli Rygg, som har tre barn og to barnebarn, legger til at hun nå gjør sitt beste for å leve i «nuet».

- Det eneste jeg vet, er at jeg har den dagen her i dag, inntil videre. Det er det jeg prøver øve på, å ikke tenke mer enn et kvarter av gangen. Hvis jeg får morgendagen, så får vi se! sier hun til Her og Nå om livet sitt fremover.

Saken fortsetter under bildet.

ÅPENHJERTIG: Eli Rygg har fortalt om skamfølelse forbundet med det å ha noen kilo ekstra, og hun har kritisert tendensen i samfunnet til å fordømme og avskrive overvektige.  Foto: Rolf Øhman/ NTB Scanpix
ÅPENHJERTIG: Eli Rygg har fortalt om skamfølelse forbundet med det å ha noen kilo ekstra, og hun har kritisert tendensen i samfunnet til å fordømme og avskrive overvektige. Foto: Rolf Øhman/ NTB Scanpix Vis mer

Tidligere har den folkekjære TV-profilen, som nylig stod frem som overgrepsoffer, fortalt om hvordan hun opplevde skam da hun hadde flere kilo på kroppen enn hun har i dag.

- Ja, det er mye skam. Du får blikk og fy-ord etter seg og strenge leger og sånn. Det er mange årsaker til at man bor i en stor kropp, og så dømmer vi det på samme måte som med røyking. Det må vi bare børste av oss og glemme, sa Eli Rygg til Seoghør.no i 2012.

Mange rammes

Og Eli Rygg er langt ifra alene om å ha opplevd et dramatisk hjerteinfarkt. Ifølge Pasienthåndboka registreres det i Norge mellom 10 000 og 15 000 tilfeller av hjerteinfarkt i året. Flere norske kjendiser har fortalt åpent om sine opplevelser med hjerteinfarkt.

Programleder og tidligere proffsyklist Dag Erik Pedersen (56) har uttalt at han fikk seg en oppvekker etter hjerteinfarktet i 2008. Artist Jørn Hoel (58) har tidligere fortalt om hvordan han la om livsstilen etter å ha fått hjerteinfarkt ved to ulike anledninger.

Programleder Dan Børge Akerø (64) ble hasteoperert etter et hjerteinfarkt i 2014. I mai sa han til Seoghør.no at han i dag prøver å leve litt sunnere, selv om han har kommet over den største skrekken.

- Jeg er i ferd med å legge det litt bak meg. Det ligger litt terapi i det å fortelle historien, men jeg ser veldig lyst på dette her, jeg føler meg i kjempeform, sa den gang «Sommeråpent»-aktuelle Dan Børge Akerø til Seoghør.no.

OGSÅ RAMMET: Artist Jørn Hoel og programleder Dan Børge Akerø har tidligere erfart dramatikken som følger med hjerteinfarkt.  Foto: NTB Scanpix
OGSÅ RAMMET: Artist Jørn Hoel og programleder Dan Børge Akerø har tidligere erfart dramatikken som følger med hjerteinfarkt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Nå er hun blitt bestemor

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.