- Det er jo ingen å skylde på

Dagfinn Enerly snakker ut om livet etter fotball-ulykken i TV3-program.

SNAKKER UT: Dagfinn Enerly snakker ut om livet etter den dramatiske fotball-ulykken til programleder Mia Gundersen i TV3-programmet «Vis meg ditt kjøleskap».  Foto: TV3
SNAKKER UT: Dagfinn Enerly snakker ut om livet etter den dramatiske fotball-ulykken til programleder Mia Gundersen i TV3-programmet «Vis meg ditt kjøleskap». Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Livet ble fullstendig snudd på hodet for fotballspilleren Dagfinn Enerly da han brakk nakken under sesongens siste fotballkamp med Fredrikstad fotballkubb i 2005.

Enerly ble lam fra halsen og ned, og oppholdt seg i lang tid på rehabiliterings- og opptreningssenteret Sunnaas utenfor Oslo. I dag er den tidligere fotballspilleren rullestolbruker, men forsøker å leve et så normalt liv som mulig i sitt hjem i Fredrikstad.

Torsdag åpner han dørene til hjemmet sitt for Mia Gundersen i TV3-programmet «Vis meg ditt kjøleskap».

- Sånn er det bare. Det var et uhell og det er jo ingen å skylde på. Jeg har det bra i stolen, jeg, selv om jeg skal ut av den en dag igjen, sier Dagfinn Enerly i samtale med Mia Gundersen i TV-programmet.

Enerly er nemlig fast bestemt på at han en dag skal klare å gå igjen, og han har et klart mål å strekke seg etter.

- Hovedmålet mitt er at når ungene mine gifter seg skal jeg følge dem gående opp til alteret. Så får vi se om de gifter seg når de er 16 eller 30. Det vet jeg ikke, men jeg tar et par år ekstra i stolen for at de skal være klare. Det er drømmen og jeg er overbevist om at jeg kommer til å gå igjen, sier Enerly.

Den tidligere fotballspilleren forteller åpenhjertig om den tunge tiden etter det dramatiske uhellet, og sier at han den første tiden stengte seg inne på rommet sitt på Sunnaas.

- Jeg var jo livredd for å dø. Jeg har to tvillingdøtre. De ble to år dagen før dette skjedde og jeg hadde en kone som jeg ikke hadde levd livet med. Jeg skulle jo kose meg resten av livet med henne. Jeg skulle følge ungene mine i barnehagen og på skolen og være med dem resten av livet og gi dem gode råd på veien. Det var rett og slett for tidlig for meg, og da ble valget ganske enkelt, sier Enerly, som siden den gang har kjempet på for å nå målet sitt om å kunne gå igjen.

«Vis meg ditt kjøleskap» sendes på TV3 mandag til torsdag klokka 20.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Drømmer om å følge ungene opp kirkegulvet  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer