Thomas Gullestad og Jenny Skavlan:

- Det er jo en grunn til at jeg giftet meg med Jenny

Thomas Gullestad gjør for tiden stor suksess som skuespiller. Likevel kommer familien alltid først.

SUKSESSPAR: Jenny Skavlan og Thomas Gullestad opplever suksess på hver sin kant, og er flinke til å løfte hverandre opp i hverdagen. Foto: NTB Scanpix
SUKSESSPAR: Jenny Skavlan og Thomas Gullestad opplever suksess på hver sin kant, og er flinke til å løfte hverandre opp i hverdagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til overraskelse for seg selv, har Thomas Gullestad (38) skapt en skuespillerkarriere han selv ikke trodde var mulig. DJ-en og artisten, kjent fra «Klovner i kamp», var på en mislykket audition til filmen «Fritt vilt 3» – og trodde alt håp var ute.

Men et tilfeldig møte i døra hos TVNorge for fire år siden, endret mye.

- Jeg støtte på regissør Harald Zwart, og sa til ham: «Du må si ifra hvis du har en rolle til meg». Deretter fikk jeg en telefon – og fikk prøve meg en gang til. Jeg hadde nok gitt opp litt – men kanskje er det sånn at det er nettopp i slike tilfeller at det går bra?

Kulde og varme

Siden den gang har Thomas Gullestad hatt to store hovedroller. I 2018 ble det kjempesuksess med krigsdramaet om Jan Baalsrud, «Den 12. mann». Nå har filmen også bergtatt USA, og anmelderne applauderer Harald Zwarts film.

MANNEN MED GULLBUKSENE:I vinter kan man se Thomas Gullestad som finansgeniet Per Grepp i TVNorges humorserie, «Oljefondet». Foto: Discovery
MANNEN MED GULLBUKSENE:I vinter kan man se Thomas Gullestad som finansgeniet Per Grepp i TVNorges humorserie, «Oljefondet». Foto: Discovery Vis mer

Samme mann står også bak humorserien «Oljefondet» på TVNorge, hvor Gullestad har hovedrollen som Per Grepp – den norske finansbransjens genierklærte wonderboy.

- Litt av en overgang, Thomas?

- Rent fysisk sett var det utrolig deilig! Jeg fikk være på et varmt kontor hver eneste dag, kle meg i dress og være pen på håret – helt motsatt av «Den 12. mann» da jeg måtte presse meg ned i vekt og frøs enormt under innspillingen.

Under arbeidet med «Oljefondet» viste det seg at Thomas ikke helt klarte å legge fra seg den forrige rollen.

Vis mer

Haltetrøbbel

- I noen scener skulle jeg løpe inne på et hotellrom, hvor jeg gjemte masse penger under en dyne. Da kjente jeg at kroppen automatisk forsøkte å halte – for det var jo nettopp det jeg gjorde som en flyktende og skadet Jan Baalsrud, forteller Thomas lattermildt om innspillingen som foregikk i Latvia.

Om det blir flere jobber utenlands, er foreløpig usikkert. For Thomas trives godt i Norge.

- Jeg er veldig hjemmekjær og synes det er litt ekstra pes å skulle dra fra familien. Og nå skal jeg jo også bli far igjen til våren, forteller ektemannen til designer, programleder og gründer Jenny Skavlan (32).

Mer gøy

Sammen har de datteren Åse, som fyller to år i april.

- Hvordan vil et barn nummer to påvirke livet til deg og Jenny?

Vis mer

- Jeg tror det blir dobbelt så slitsomt, og dobbelt så morsomt og hyggelig! Det er jo egentlig uforenlig med en skuespillerkarriere, må jeg jo si. Uansett om man spiller inn film i Oslo eller Himalaya, så er det altoppslukende. Likevel – jeg prioriterer familien. Vi har mange rundt oss som stiller opp for oss, men innerst inne vil jeg jo være sammen med mine egne.

Gullestad tenker litt - før han fortsetter:

- Det er jo en grunn til at jeg har giftet meg med Jenny og fått barn med henne, fordi jeg ønsker at vi skal være mest mulig sammen.

Leken pappa

Thomas beskriver seg selv som en passe leken pappa, som er lett å overtale, og dårlig på å være streng.

- Har du fått mange gode råd fra kompiser som selv har små barn?

- Nei. Min erfaring er at det beste rådet kommer fra dem som sier at det ikke finnes noen gode råd. Alle barn er forskjellige. Jeg tror på det å lytte og observere, og være til stede til enhver tid. Da er mye gjort. Det er den nære relasjonen som er viktigst.

VENTER BARN NR.2: Vi møtte Thomas «Fingern» Gullestad på TVNorges vårlansering Vis mer

Kona Jenny gjør stor suksess, enten hun leder store TV-sendinger eller redesigner klær. Nå står hun også bak gjenbruksappen Tise, hvor hun som gründer har bidratt til flere nye arbeidsplasser.

- Hvor stolt er du av henne?

- Kapasiteten hennes er helt enorm, det er også veldig morsomt at hun har funnet sin egen retning. Tise og redesign henger sammen.

Selv om familielivet er toppen av alt, opplever Thomas glede også på egen hånd.

- Jeg er lykkelig når jeg har fullført prosjekter, da kommer godfølelsen. Men også de «små tingene» betyr mye. Jeg er også lykkelig når jeg skater – samt når jeg drikker pulverkaffe med suketter og havremelk. Det enkle i livet er best!

Vis mer

LES OGSÅ: - Forholdet ble bedre etter at vi brøt forlovelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer