- Det er jævligere enn noe annet vi har opplevd

Datarock spilte konsert på Utøya kvelden før skytedramaet.

I SORG: Det norske bandet Datarock, her ved frontfigur Fredrik Saroea, spilte konsert på AUF-leiern på Utøya torsdag. Saroea sier til Dagbladet at fredagens skrekkelige hendelser i Oslo og på Utøya er helt ufattelige.  Foto: SCANPIX
I SORG: Det norske bandet Datarock, her ved frontfigur Fredrik Saroea, spilte konsert på AUF-leiern på Utøya torsdag. Saroea sier til Dagbladet at fredagens skrekkelige hendelser i Oslo og på Utøya er helt ufattelige. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Det norske suksessbandet Datarock befant seg på Utøya torsdag kveld, der de spilte konsert for de flere hundre ungdommene som deltok på AUF-leiren.

Ifølge Dagbladet tilbragte bandmedlemmene flere timer sammen med AUF-ungdommene både før og etter spillejobben. Etter den tragiske skyteepisoden på Utøya fredag kveld er bandet, som forlot Utøya natt til fredag, i fullstendig sjokk.

- Det er uvirkelig å tenke på at mange av de flotte folka vi var sammen med i går, i dag er traumatiserte, kanskje skutt og noen til og med kanskje drept. Det er jævligere enn noe annet vi har opplevd tidligere, sier en beveget Fredrik Saroea til Dagbladet.

Datarocks bandleder har store problemer med å fatte den tragedien som har inntruffet.

- Jeg forstår det bare ikke. Dette er ungdom mellom 17 og 27 år. Hvem kan ønske å gjøre noe slikt, sier han til Dagbladet, og påpeker at han er i tvil om han vil orke å gjennomføre fredagens konsert på Malakoffestivalen i Nordfjordeid.

Også den norske komikeren Terje Sporsem, som skulle være underholder på Utøya fredag, opplever fredagens hendelser som helt ufattelige. Han forberedte seg på å reise til Utøya da han fikk beskjeden om at jobben var avlyst.

- I begynnelsen er man glad for at man ikke er der selv. Men etterhvert begynner man å tenke, og da går tankene til de pårørende, sier er sterkt preget Sporsem til Dagbladet.


Fredag ettermiddag eksploderte det som kjent en bombe i Regjeringskvartalet i Oslo sentrum, et terroranslag som hittil skal ha krevd syv menneskeliv.

Senere samme ettermiddag utspilte det seg en dramatisk skyteepisode på AUFs sommerleir på Utøya i Tyrifjorden, en tragedie som hittil har kostet 84 personer livet. Ifølge politiet kan dødstallene fortsatt stige, skriver VG. Den 32 år gamle nordmannen Anders Behring Breivik er pågrepet og siktet for terrorhandlinger, melder TV2 Nyhetskanalen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Ber for alle i Oslo sentrum i dag  


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer