«Farmen kjendis» 2022:

- Det er jækla mye sinne hos meg

Som storbonde skulle Øyunn Krogh ta årets siste førstekjempevalg i «Farmen kjendis» - så smeller det.

Det blir full klinsj mellom Øyunn Krogh og Niklas Baarli etter førstekjempevalget på «Farmen kjendis». Video: TV 2/Steffen Pettersen Vis mer
Publisert

Finaleuka i årets «Farmen kjendis» nærmer seg med stormskritt, men før den tid skal deltakerne gjennom en siste tvekamp.

Tirsdag ble det kjent at det var Øyunn Krogh (26) som ble sesongens siste storbonde, og dermed fikk den første billetten til finaleuka.

Det er imidlertid ikke uvanlig at det eksisterer avtaler i realityprogram som «Farmen kjendis», og i kveldens episode oppstår det høy temperatur da storbondens førstekjempevalg går imot avtalen gruppa inngikk helt i starten av gårdsoppholdet.

KJÆRLIGHET: «Farmen»-flørten mellom Sophie og Isak fortsetter, og nå innrømmes det følelser. Video: Rød Løper Vis mer

Barnslig og pinlig

«God kveld Norge»-programleder Niklas Baarli (32) er en av dem som reagerer sterkest på Kroghs førstekjempevalg. Som kjent må førstekjempen automatisk delta i ukas tvekamp, og risikerer dermed å ryke ut av «Farmen kjendis» før den avgjørende finaleuka.

- Hva er det som skjedde nå? Frøken politisk korrekt brøt akkurat en avtale inngått fra starten av «Farmen». Jeg syns det oser ræva menneske av det, raser Baarli i kveldens program.

32-åringen erkjenner at han har ventet lenge på å få episoden overstått på tv-skjermen, over et halvt år etter «Farmen kjendis»-innspillingen.

- Det er den episoden jeg har gruet meg mest til. Det er jækla mye sinne hos meg og de andre - alle var egentlig forbanna. Og så er det en spesiell konfrontasjon jeg har gruet meg ordentlig til, innrømmer Baarli til Se og Hør i dag.

GÅRDSROMANSE: Det kommer i små drypp, men nå letter Isak Dreyer og Sophie Elise litt mer på hvordan forhold de egentlig fikk inne på «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

- Den reaksjonen er selvfølgelig i affekt. Det er ingen normale mennesker som reagerer så sterkt som jeg gjør der - det er jo helt håpløst. Jeg er jo så inn i helvete barnslig i reaksjonen min også, jeg blir så flau av å se det, forteller Baarli om sin reaksjon da det blir kjent at Heine Totland (51) utpekes til førstekjempe.

Se temperaturen stige over førstekjempevalget i videoen øverst i artikkelen!

- Da Benjamin (Silseth, Baarlis ektemann, journ.anm.) så det holdt han på å krabbe ut av senga og jeg ble redd for at han skulle gå fra meg i ren flauhet. Det er et eller annet veldig pinlig med en 32 år gammel mann som reagerer så hardt på et førstekjempevalg på «Farmen», det er jo absurd.

Uenige

På den andre siden i denne konfrontasjonen står storbonden. Øyunn Krogh forteller til Se og Hør at om hun hadde visst på forhånd hvordan Baarli kom til å reagere, så hadde det nok vært han som hadde blitt førstekjempe.

- Måten Niklas tok det på og måten han snakket om meg etterpå ... Jeg klarer ikke forstå at et voksent menneske kan tillate seg å snakke sånn om andre. Da snakker jeg ikke bare om det som skjer på kamera, for det skjedde veldig mye når kameraene ikke var til stede også. I retrospekt ser jeg at han ikke hadde mye respekt for meg, så da hadde jeg nok valgt ham, innrømmer 26-åringen.

I TALE: På «Farmen Kjendis» har man sett Sophie Elise og Isak bli nære hverandre. Nå forteller Isak Dreyer hva som er status mellom dem. Video: Rød Løper Vis mer

- Hvis man slår opp hersketeknikk i ordboka så dukker trynet til Niklas Baarli opp. Han er så vill med hersketeknikker, å slå ovenfra og ned og bruke humor for å tråkke på andre - i stedet for å ha en saklig samtale.

Dette er imidlertid Baarli selv ikke helt enig i.

- Jeg vet ikke helt hva hun mener med det hun sier om oppførselen min. Jeg syntes det var direkte humoristisk å se at hun prøver å klemme fyren hun har satt i førstekjempeposisjon på grunnlag av falsk informasjon fra Sophie (Elise Isachsen, journ.anm.), og jeg skjønner at det er vondt, men det må man stå for. Også er jeg helt enig i at min reaksjon var sinnssykt barnslig, men det var den reaksjonen som kom der og da. Også tror jeg alle har hatt barnslige reaksjoner opp igjennom, og så må man bare stå for at man blir flau over det i ettertid, konstaterer 32-åringen.

«FARMEN KJENDIS»: Det ble tøft for Tomine Harket å sjekke inn på gården. Det ver derimot lite forståelse å hente fra Niklas Baarli. Video: TV 2 Vis mer

I episoden diskuterer flere av deltakerne om Isachsen hadde en finger med i førstekjempe-spillet, med mål om å skåne Isak Dreyer. Til Se og Hør bekrefter Isachsen at hun var bevisst sine handlinger:

- Jeg spilte absolutt, for å redde blant annet Niklas, skriver hun i en SMS.

- Ordentlig ubehagelig

Både Krogh og Baarli forteller at stemningen ikke var spesielt god på gården etter at valget var tatt.

- Stemningen på gården var død, fordi alle gutta følte seg forrådt. Jeg tror ikke man skjønner hvor tydelig den avtalen var, og man blir jo helt apekatt av å være der inne, så den avtalen blir jo veldig viktig, forklarer Baarli i dag.

HVIT MÅNED: Adam Ezzari gjorde seg upopulær på «Farmen kjendis» da han valgte å helle ut alkoholen han fikk som storbonde. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Vi ble aldri ordentlig venner igjen, og stemningen gikk ikke tilbake til å bli så harmonisk som den en gang var. Det skjedde ett eller annet på gården idet det valget ble tatt, fortsetter «God kveld Norge»-programlederen.

Krogh mener på sin side at guttene i etterkant av valget forholdt seg veldig annerledes til henne, og at de var ganske kalde.

- De kjente seg utsatt, noe de påsto ikke kom til å gi noen psykisk reaksjon hos dem i det hele tatt - men som det kanskje viste seg var litt tøffere enn de i utgangspunktet trodde.

- Det var ordentlig ubehagelig, men så skjedde det en omveltning etter hvert som gjorde at vi klarte å snakke sammen. Men det var veldig spesielt og veldig mye drittslenging, mener hun.

NØDVENDIG: Det var helt nødvendig for «Farmen Kjendis»-deltakeren å ta med dette inn på gården. Reporter: Svend Aage Madsen. Video: Tor Lindseth/ Rød Løper Vis mer

- Fyr i nøtta

Den som imidlertid holder seg utenfor krangelen i episoden er førstekjempen selv.

Heine Totland forteller til Se og Hør at han før han reiste inn på gården hadde gjort en avtale med sine barn om at han ikke skulle «voksenkrangle» på tv. Og «heldigvis» for ham tok altså noen andre seg av nettopp det.

- Det var litt morsomt å havne midt i stormens øye, og rundt er det fullt drama - men i stormens øye er det rolig. Vebjørn (Selbekk, journ.anm.) begynte med en moralpreken som må ha svidd godt: Når nesten-presten sier at du er uærlig så må det være en kjip følelse, men Niklas tar jo «fyr i nøtta» fullstendig. Det syns jeg var utrolig deilig. Jeg takket dem og satte pris på at de ropte opp på vegne av meg - det kommer jeg aldri til å glemme.

INGEN STJELING: «Farmen Kjendis» har denne uka tatt grep om tidligere stjeling på markedet. Video: Rød Løper Vis mer

Brøt avtalen

Roten til den heftige krangelen er den tidligere nevnte avtalen deltakerne har inngått. Den går ut på at alle nye deltakere som kommer inn på gården, enten som utfordrer eller «Torpet kjendis»-vinner, skal rett ut i tvekamp.

Gleden blant gutta var derfor stor da det var Marna Haugen (40) som kom roende fra «Torpet kjendis» og det således så ut til å bli en jentetvekamp - for fjerde uke på rad.

Øyunn Krogh, som altså skulle ta det siste førstekjempevalget for denne gang, og resten av jentene ble imidlertid ikke spesielt imponert over guttas oppførsel da de høylytt feiret «seieren» i tirsdagens episode.

Storbonden selv forteller til Se og Hør i dag at nettopp den reaksjonen gjorde det mye lettere for henne å faktisk bryte avtalen og sende guttene i kamp.

LES OGSÅ: «Staysman» selger huset etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer