- Det er ingen konflikt mellom oss

Ari Behn og Unni Askeland benekter uvennskap etter bildene av kongefamilien. Se video!

<strong>INGEN KONFLIKT:</strong> Ari Behn og kunstneren Unni Askeland fikk mye oppmerksomhet tidligere i år, da Ari reagerte på at venninnen lagde portretter av kongefamilen for å illustrere hans dikt. Torsdag kveld viste de to at det likevel ikke er noe uvennskap mell Foto: Anders Myhren/ Seher.no
INGEN KONFLIKT: Ari Behn og kunstneren Unni Askeland fikk mye oppmerksomhet tidligere i år, da Ari reagerte på at venninnen lagde portretter av kongefamilen for å illustrere hans dikt. Torsdag kveld viste de to at det likevel ikke er noe uvennskap mell Foto: Anders Myhren/ Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: Den omdiskuterte kunstneren Unni Askeland åpnet torsdag kveld sin utstilling «BIG BIG BIG» på Fine Art Gallery på Tjuvholmen i Oslo.

Utstillingen er Norges største produksjon av silketrykk, og inneholder portretter av filmstjerner som Greta Garbo og Charlie Sheen.

Unnis mangeårige venn Ari Behn har bidratt med et vågalt dikt til popart-kunstnerens silketrykk av Foxy Brown, men dette er ikke første gang de to har jobbet sammen.

24. mai i år viste Unni og Ari frem fellesprosjektet «AU!» på et galleri i Lillehammer, der Unni illustrerte Aris upubliserte dikt blant annet ved å portrettere Ari Behns svigerfamilie - kongefamilien.

Ari uttalte da at han reagerte på Unnis kunst, og mente at resultatet ble for utleverdende av kongefamilien. I mediene ble det hele lagt frem som en konflikt mellom de gode vennene, noe de begge avviser under torsdagens kunstutstilling.

- Det var ikke noen uoverenstemmelse i det hele tatt. Det var en liten setning som ble blåst opp til en kjempegreie, sier Unni Askeland til Seher.no, mens Ari utdyper:

- Vi er begge frie i forhold til hva vi gjør, og sånn må det være ellers hadde det vært helt uinteressant. Men da gikk hun veldig tett på, som hun selvfølgelig kan forsvare innenfor sitt univers. Det følte jeg var vanskelig, men vi har ikke noen konflikt vi to, det har vi ikke, sier Ari Behn til Seher.no.

Unni Askeland er for mange nordmenn mest kjent for sin deltagelse i kjendisutgaven av «Charterfeber», som ble sendt på TV3 denne våren.

Kunsthistoriker og tidligere kunstkritiker Paul Grøtvedt slaktet overfor VG kunstnerens deltagelse i programmet og kalte det hele for et idiotopplegg for PR-kåte kunstnere.

Ari Behn stiller seg også noe kritisk til venninnens TV-opptreden.

- Altså, jeg skjønte ikke hvorfor hun ble med, det skjønte jeg ikke. Hun og Morten Viskum har jo noen morsomheter på hvorfor de gjorde det. Men samtidig er det interessant at man kan male eller gjøre en performance som er helt sinnssykt drøy, men ingen reagerer. Men det at du drar på «Charterfeber» er tabu i kunstverdenen, så det er litt morsomt.

Men ifølge Askeland selv bør ingen frykte at hun gjør en ny opptreden i realityprogrammet.

- «Charterfeber», aldri mer! Jeg får jo kritikk for det meste, men jeg får jo også ros så det tar jeg med meg, sier Unni Askeland til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Unni Askeland slaktet for kongebildene


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer