- Det er ingen hokus pokus

Michael Persbrandt kritiseres for sin satsing på helsekost .

BUSINESSMANN: Ikke bare selger han truser, nå går skuespiller Mikael Persbrandt inn i helsekostbransjen også. Foto: SCANPIX
BUSINESSMANN: Ikke bare selger han truser, nå går skuespiller Mikael Persbrandt inn i helsekostbransjen også. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Skuespiller Michael Persbrandt (46) kritiseres for å fronte et kosttilskudd som skal mildne symptomene på svineinfluensa.

Professor Jan Lillimark i det svenske legemiddelverket er ikke nådig i sin kritikk.

- Det er direkte uansvarlig, sier han til svenske Aftonbladet.

Ekstra livsforsikring- Dersom man hevder at dette hjelper mot svineinfluensa er det et legemiddel og ikke et kosttilskudd, og da må det testes som andre legemidler, sier professor Lillimark.

Kostilskuddet ''Immolina'' er ifølge produsentene testet på dyr, og det viste seg å ha effekt mot H1N1-viruset.

- Jeg er skuespiller og jeg driver med dette ved siden av fordi det er spennende og morsomt, sier Persbrandt til Nøjesbladet. Firmaets deleier mener effekten er god.

- Det her er en ekstra livsforsikring. Det viser en veldig sterk effekt, sier Ulf Søderberg, deleier i SCN, Scandinavian clinical nutrition som står bak kosttilskuddet.

Kan bli bøtelagt

Ulf Søderberg mener at SCN ikke kommer til å skrive noe om svineinfluensa på produktene som er ute i butikkene. Men på firmaets hjemmeside står det at man kan kjøpe kosttilskuddet som har vist ''god effekt mot en gren av H1N1-viruset''.
 Lillimark sier at denne informasjonen er ulovlig markedsføring, og at selskapet kan få bøter. Mikael Persbrandt virker overbevist om at kosttilskuddet fungerer.

-  Det fantes såpass mye fakta at jeg følte meg svært overbevist om at det fungerer. Det er ingen hokus pokus, sier han.

- Helt tullete
Bransjerådet for naturmidler i Norge kjenner til kosttilskuddet, og presiserer at dette ikke er et legemiddel.

- Dersom det fremmes som et middel som skal brukes istedenfor medisin mot influensa er det helt tullete. Men det kan lovlig markedsføres som noe som kan styrke immunforsvaret , sier leder Turid Backer til Seher.no.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!

LES OGSÅ: Ble pappa for første gang