- Det er ikke snakk om å komme over sorgen

Men Thorvald Stoltenberg (83) er stormende forelsket i kjæresten Anja Breien (74).

SORG: Thorvald Stoltenberg får en kontrastfylt julaften i år.  Foto: Se og Hør, Andreas Fadum
SORG: Thorvald Stoltenberg får en kontrastfylt julaften i år. Foto: Se og Hør, Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Thorvald Stoltenberg (83) mistet sin yngste datter i sommer. Nini Stoltenberg ble bare 51 år gammel. I 2012 gikk kona, Karin Stoltenberg, bort.

I september bekreftet den tidligere utenriks- og forsvarsministeren at han var i et forhold med den kjente regissøren Anja Breien (74).

Til VG forteller Stoltenberg at man må venne seg til at sorgen ikke forsvinner.

- Jeg er kommet til det at det er ikke snakk om å komme over sorg. Jeg har ingen ambisjon om det. Jeg vil ta med meg sorgen etter Karin og Karljohn og Nini til jeg dør. Det er jeg helt sikker på. Og det er ikke bare forferdelig. Sorg er kanskje den skikkeligste og reneste følelsen du har, sier han til VG.

Men 83-åringen har kommet til den konklusjon at livet må fortsette.

- Det er virkelig så dypt oppriktig, dessverre. Jeg tenker på mine foreldre, jeg tenker på Karin og Karljohn og Nini hver dag. Men jeg har ikke stanset livet av den grunn. Da ville det blitt én til på lista. Og jeg kan ikke forestille meg mitt liv uten å være aktiv.

Liker sterke kvinner

I slutten av september kom han og Anja Breien sammen til premieren på den norske kinofilmen «1001 gram». Etterpå bekreftet paret forholdet overfor Se og Hør:– Ja, vi er sammen.Og la til:– Vi kommer ikke til å flytte sammen. Utover det har vi ingen kommentar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.