<strong>TRIVES I NORGE:</strong> Den svenske Hollywoodstjernen Stellan Skarsgård er i Norge i forbindelse med premieren på «Kongen av Bastøy». Til Seher.no sier skuespilleren at han trives godt i Norge, og at hans kolleger her er minst like bra som i Hollywood.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
TRIVES I NORGE: Den svenske Hollywoodstjernen Stellan Skarsgård er i Norge i forbindelse med premieren på «Kongen av Bastøy». Til Seher.no sier skuespilleren at han trives godt i Norge, og at hans kolleger her er minst like bra som i Hollywood. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer

- Det er ikke så stor forskjell på Norge og Hollywood

Men Stellan Skarsgård innrømmer at han ikke trives så godt med kjendislivet i LA.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den svenske filmstjernen Stellan Skargård (59) regnes som en av Nordens største og mest kjente skuespillere, og har medvirket i flere store Hollywoodproduksjoner de siste årene.

På 59-åringens merittliste står suksessfilmer som «Pirates of the Caribbean», «Mamma Mia», «Good Will Hunting» og «Engler og Demoner».

Til tross for at han har spilt mot superstjerner som Tom Hanks, Meryl Streep og Johnny Depp, og opplever kjempesuksess i Hollywood, har den svenske filmhelten valgt å fortsette å bo i Sverige.

De siste 15 årene har han også medvirket i en rekke norske filmer, deriblant Hans Petter Molands Amanda-vinnende gangsterkomedie «En ganske snill mann».

I disse dager er skuespillerstjernen i Norge for å promotere regissør Marius Holsts nye film «Kongen av Bastøy», som har premiere førstkommende fredag.

Og til Seher.no forteller Skarsgård at det er flere grunner til at han stadig vender tilbake hit.

- En grunn har vært Hans Petter Moland, som har gitt meg noen av min karrieres beste roller. Det har vært interessant materiale og veldig spennende roller. Jeg bryr meg ikke om nationaliteten på prosjektene jeg gjør. Det driter jeg fullstendig i. I Sverige har de ikke kommet opp med noe interessant, danskene har kommet med noe og nordmennene har kommet med en del. Det viktigste for meg er prosjektene, sier Skarsgård til Seher.no.

Handlingen i «Kongen av Bastøy» bygger på historiske hendelser ved Bastøy skolehjem, en tidligere «oppdragelsesanstalt for forsømte gutter» på Bastøya utenfor Horten, som ble drevet med svært streng disiplin. 

I filmen spiller 23 år gamle Benjamin Helstad, kjent fra «Engelen» med Maria Bonnevie, hovedrollen som unggutten Erling, som blir sendt til det beryktede guttehjemmet, mens Skarsgård spiller rollen som den strenge bestyreren. 

Regissør Marius Holst valgte bevisst å ha med seg en del ferske fjes i filmen, og dette var også litt av grunnen til at Skarsgård ønsket å ta del i prosjektet.

- Jeg har ønsket å jobbe med Marius ganske lenge, jeg har kjent ham i mange år. Og det siste manuset jeg fikk for litt over ett år siden var virkelig en bra film. Han har valgt å jobbe med hovedsakelig amatører, og det synes jeg var veldig spennende, sier Skarsgård.

Hvordan synes du det var å jobbe med disse ferskingene, kontra superstjernene i Hollywood?

- Om de er kjente eller ikke betyr ikke noe. Det som betyr noe er om de er bra. Og disse guttene var bra, skikkelig ekte foran kamera. Og det var veldig kult. Egentlig er det ikke så veldig stor forskjell på Norge og Hollywood. Ikke når det gjelder arbeid i hvert fall, smiler han, og skryter samtidig av sine norske skuespillerkolleger: 

- Det finnes masse bra norske skuespillere som jeg har jobbet med mange ganger, som slår de fleste i Hollywood. Jeg personlig skulle ønske det var litt varmere her i Norge, men den menneskelige verdenen er fin her.

Ifølge Skarsgård er Skandinavia «den beste plassen på jord», og det er derfor han fortsatt velger å bo i hjemlandet Sverige.

- Jeg bor i Sverige hele tiden. Jeg har aldri bodd noe annet sted. Hele min slekt, familie og venner er her. Men så er det også fordi jeg synes Skandinavia, enn så lenge, er den beste plassen på jorden. For vi har høye skatter, fri skole og sykehus. Det er et samfunn som ikke bare tenker egoistisk, det tenker også solidarisk, sier han.

Filmstjernen innrømmer også at han ikke trives så godt med glamourlivet og blitzregnet i Hollywood.

- Nei, det passer meg ikke så godt. Det handler mer om en jobb, det å gå på den røde løperen. Det er mye roligere her borte, mer avspennende og mindre hierarkisk, forteller han.

I tillegg til at han promoterer «Kongen av Bastøy», er 59-åringen også aktuell med en rekke nye filmer det kommende året. Blant annet har han en rolle i den mye omtalte amerikanske nyinnspillingen av «Menn som hater kvinner» - «The Girl with The Dragon Tattoo», basert på Stieg Larssons bestselgende bøker.

I tillegg har han en rolle i actionfilmen «Thor», samt Lars von Triers nye film «Melancholia».

Til Seher.no forteller Skarsgård at han har planer om jobbe så lenge som mulig, og at han ikke har noen ønsker om å pensjonere seg.

- Jeg skal holde på til jeg dør, men det kan jo være imorgen for alt jeg vet. Jeg har aldri planlagt min karriere. Jeg jobber med det jeg synes er morsomt. Så får man se. Det er vanskelig å planlegge livet. Det overrasker en hele tiden, humrer han.

«Kongen av Bastøy» har Norgespremiere fredag 17. desember!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Fikk latterkrampe under sexscener


Se trailer til «Kongen av Bastøy» nedenfor:

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer