PLATEKLAR: - Det er alltid en frykt fordi du vet ikke hva som venter rundt neste sving, sier Maria om det å holde seg på topp i musikkbransjen. Artisten har vært i rampelyset siden 1991 og slipper mandag sitt tedje album. Foto: Anders Myhren/ Seher.no
PLATEKLAR: - Det er alltid en frykt fordi du vet ikke hva som venter rundt neste sving, sier Maria om det å holde seg på topp i musikkbransjen. Artisten har vært i rampelyset siden 1991 og slipper mandag sitt tedje album. Foto: Anders Myhren/ Seher.no Vis mer

- Det er ikke noe tung tid som ligger bak

Slik forklarer Maria Haukaas Storeng de dype tekstene sine.

Se video med klipp fra Maria Haukaas Storengs karriere nederst i saken! 

SEHER.NO: Maria Haukaas Storeng kommer mandag ut med sitt tredje album "Make My Day", og etter å ha holdt på med musikk hele livet  mener artisten hun har begynt å finne seg selv musikalsk sett.

- Nå føler jeg at jeg har begynt å finne soundet mitt. Sånn at man ikke bare kjenner meg igjen på stemmen, men også resten av soundet, forteller Maria Haukaas Storeng til Seher.no.  

På det nye albumet har Maria med låter der hun bruker skjørere aspekter av stemmen enn ved tidligere utgivelser. Og med tekstlinjer som «I finally found who I am. Stumbled and got up again», kan det virke som at Maria har blitt sterkere etter å ha møtt på utfordringer tidligere.

- Det er ikke noe tung tid som ligger bak for jeg har bare hatt det utrolig artig de to-tre siste årene, men likevel er man alltid på søken etter hvem man er. Nå har jeg resten av livet å finne ut det på. Jeg tror egentlig man leter hele livet, sier Maria om tematikken i tekstene.

Senja-jenta ble først kjent for allmennheten i 1991 da hun hadde hovedrollen i musikaloppsetningen «Annie» på Bryggeteatret i Oslo, men det var først gjennom Idol i 2004 at Maria Haukaas Storeng virkelig ble et kjent navn for det norske publikum.

I årene som fulgte forsvant Maria en periode ut av rampelyset, og jobbet blant annet som artist på danskebåten.

Først med Mira Craig-låten "Hold On Be Strong" i Melodi Grand Prix i 2008 skjøt Marias karriere fart igjen, og siden har hun vært en av Norges mest kjente artister. Men Maria innrømmer at det ikke er en selvfølge å holde seg på topp innen musikkbransjen. 

- Det er alltid en frykt fordi du vet ikke hva som skjer rundt neste sving. Jeg har jo ikke en ni til fire-jobb som er dønn fast, så kan ikke bare stå opp om morgenen og gå til kontoret. Folk må ha lyst til å ha det du presenterer, ellers går det ikke rundt. Da må man knekke nye koder og følge med i tiden og samtidig ivareta sitt eget uttrykk.

Ifølge Se og Hør skal Maria Haukaas Storeng stå brud senere denne sommeren, med sin skuespiller-forlovede Hans Marius Hoff Mittet, men det temaet vil artisten helst slippe å snakke om. 

- Jeg føler at det er et privat anliggende som jeg har lyst til å holde for meg selv, sier Maria hemmelighetsfullt til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!


LES OGSÅ: Drømmer om å være med i "Skal vi danse" [obj:media:8704]